Bozüyük şehit aileleri ve gaziler derneği tarafından İdlib şehitlerimiz için mevlit düzenlendi

featured

Yeni mahalle kültür merkezinde gerçekleşen mevlit programına çok sayıda vatandaşımız ve iblid’de yaralanan gazimiz Ayhan Ertemiz’in yanı sıra Bozüyük kaymakamı Hasan Yaman, Bozüyük Emniyet müdürü Ömer Koparan, Bozüyük İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Aktay, Bozüyük ilçe Milli Eğitim müdür Mahmut Demir, Bozüyük Müftüsü Mustafa Topal, Bozüyük Kent konseyi başkanı Nurettin Oydu, Bozüyük’te faaliyet gösteren dernek başkanları ve siyasi parti ilçe başkanları, muhtarlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim, mevlit ve ilahilerin okunmasının ardından Bozüyük müftüsü Mustafa Topal ” Hz Muhammet efendimiz kıyamet günü Allah’ın huzurunda şefaate bulunacaklarını sayarken birinci sırada peygamberleri sayar, ikinci sırada şehitleri sayar. Şehitlerin Allah katındaki kıymetini hiçbir kimsenin elde etmesi mümkün değildir. Şehitlik ne çalışılarak, nede kazanılarak elde edilecek bir makam değildir. Şehitlik Allah vergisidir, belkide Allah seçtiği bu kullarına o makamı nasip eylemiştir.

Bozüyük’lü Gazimiz Ayhan Ertemiz’i ziyarete gittiğimde gazimiz bana şöyle diyor; “Hocam bombalanma esnasında duvar yıkıldı, altında kaldım, ayağım ondan kırıldı. 8 saat o duvar altında şehit olmayı bekledim.” bu başka bir duygu, bunu tatmayan bilemez. Peygamber efendimiz buyururlar ki şehit olmak okadar lezzetlidir ki, şehit olarak ölen kimse, yeniden dünyaya gelip tekrar şehit olmayı arzu eder. Kimbilir cenabı Allah nasıl bir duygu yaşatıyorki ayrı bir zevki var” dedi.

Konuşmanın ardından Bozüyük Müftüsü Mustafa Topal tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz için yaptığı dua ile mevlit programı sunulan pilav ve helva ikramı ile sona erdi. Mevlitten sonra Bozüyük şehit aileleri ve gaziler derneği başkanı İsmail Topal yaptığı açıklamada;

“Bahar Kalkanı harekatında ve sınırımız ötesinde nerede Mehmetçiğimiz varsa Allah onlara güç kuvvet versin, esirgesin ve sağ salim sevenlerine kavuşmayı kısmet etsin. Geçen hafta İdlib’de kaybettiğimiz şehitlerimiz için, belki onların buna ihtiyacı yok ama onları anma adına mevlidi şerif okutarak, pilav ve helva dağıtıyoruz.

İnandığımız kutsal kitabımızda Bakara suresinin 154’üncü ayetinde şehitler için ‘Allah yolunda öldürülenler ölü değillerdir, onlar diridir der yüce yaradan’ bizim yapacağımız hiçbir hayra ihtiyaçları yok. Onlar Allah katında en kıymetli makamdalar. Bu vatan için kanını canını dökmüş evlatlarımızın hatırlanması için bir nebze olsun bu hissiyatı, maneviyatı hissedebilmek için buradayız. Allah dualarımızı kabul etsin, Allah Mehmetçiğimizin yanında olsun. Ülkemizin her noktasında sınır boylarında bizler için mücadele eden vatan evlatlarını Allah esirgesin. Allah kabul etsin” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Pazaryeri ilçemizde 91 yaşında vefat eden Kore gazisi Refik Özberber’in resmide salonda yerini alarak anıldı

BOZÜYÜK ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER DERNEĞİ HABERLERİ:

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!