Bozüyük Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma derneği üyeleri Kültür Merkezinde biraraya geldiler

Buluşmada şehit ailelerini, yakınlarını ve gazileri yalnız bırakmayan Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman ,Bozüyük Emniyet Müdürü Hakkı Güner ,Garnizon komutanı Murat Gülhan ve Jandarma Komutanı Serkan Aktay’da katıldılar.

Davete katılanlara teşekkür eden dernek başkanı İsmail Topal ,geleneksel toplantıları hakkında konuklara bilgiler verdi. Ardından Zehra Ulusay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Faruk Kılıçer şiir ile başladığı konuşmasına tarihte Türk Milletinin vatan ve bayrak sevgisini tarihten örneklerle anlattı.

Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman “bu güzel akşamda sizlerle ,bizleri bir araya getiren dernek başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizler görevimiz gereği Anadolunun birçok yerin de görev yapıyoruz. Kurtuluş günü olmayan daha hiç bir ilçede görev yspmış değilim. Anadolu da neredeyse ya dededen, ya babadan,ya evlattan her ailede bir gazimiz bir şehidimiz var. Dünya milletlerine baktığımızda bu kadar çok kahramanlık türküsü söylenen bir millet yok. Yani Türk milleti her zaman ölürsem şehit ,kalırsam gazi anlayışı ile vatanı için ,milleti için her zaman canını siper etmiştir. Bende bu akşam devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ,onun kahraman silah arkadaşlarını ,ecdadımız olan tüm şehitlerimizi ,gazilerimizi sonsuz şükranla ,minnetle anıyorum.Bir kez daha sizlerin huzurunda ifade etmek istiyorum ,gazilerimizin ve şehit yakınlarımızın tüm Türk Milleti üzerinde bir hakkı vardır. Bizde elimizden geldiğince şehit yakınlarımızın, gazilerimizin sorunlarını devlet olarak çözmeye çalışıyoruz ,çözüyoruz. O yüzden sizin birer evladınızıs ,kardeşiniziz” dedi.

Kuran tilaveti’nin okunmasından sonra Bozüyük Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma derneği üyeleri konuklarla sohbet ettiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir