E Kuşağı Geliyor

Emekliler, son yıllarda yaşadıkları ekonomik sıkıntıların etkisiyle uyanmaya, bilinçlenmeye, gücünün farkına varmaya başladılar.

featured

Bir zamanlar 16-25 yaş aralığında bulunan, sayıları epeyce de çok olan z kuşağı konuşuluyordu. Z kuşağı diye adlandırılan gençlerimizin en önemli ortak özellikleri, siyasi iktidarın gençlik üzerinde yürüttüğü kendine taraftar kazandırmaya dönük plan-proje ve politikalardan etkilenmemeleri, Ulusal Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyet değerlerine bağlılıkları, eleştirel-sorgulayıcı düşünce yapısına sahip olmaları, PKK-FETÖ yapılarına uzak durmalarıydı.

Bu özellikleriyle z kuşağı gönüllerde taht kurdu ve umut olarak görüldü. Şimdi z kuşağı büyüdü, toplumsal hayata atıldı. Bu kuşak şimdi iş hayatında, sosyal kuruluşlarda, sendikalarda, odalarda, derneklerde başarılı çalışmalara imza atıyorlar.

Ülkemizin Atatürkçü aydınlanma harekenin, çağdaşlaşma-uygarlaşma çalışmalarının, sanat-bilim-edebiyat-ekonomik değerler üretiminin üst düzeye çıkartılması, gelir adaletsizliğinin ortadan kaldırılması için z kuşağı çok önemli işler yapıyor ve bundan sonra da yapacak.

Z kuşağının yanında ülkemizde yeni bir güç doğuyor. Adı: E kuşağı.

Adına E Kuşağı dediğimiz toplum kesimimiz, sayıları on altı milyonu bulan emekli kardeşlerimizdir.
Emekliler, beyin gücüyle, kol gücüyle devletimize ve milletimize büyük hizmetler vermiş büyük bir toplumsal sınıftır.

Emekliler, son yıllarda yaşadıkları ekonomik sıkıntıların etkisiyle uyanmaya, bilinçlenmeye, gücünün farkına varmaya başladılar. Bu çerçevede emekli dernekleri ve özellikle emekli sendikaları ilgi odağı olmuş durumdadır.
Emekliler, dernek ve sendikalarda giderek artan ivmede güçlerini birleştirnelerinin yanında, seçimlerde de kendilerini açlık-yoksulluk sınırında yaşamaya mahküm eden siyasi iktidarı kısmen de olsa cezalandırmayı becerebilmişlerdir.

Önümüzdeki süreçte siyasete de toplumsal mücadeleye de E Kuşağı damgasını vuracaktır. Emekliler büyük ölçüde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından dosya numarası almış Birleşik Emekliler Sendikasında örgütlenerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile toplu sözleşme masasına oturacaklardır.
Böylesine hayırlı bir emekli hak-hukuk-adalet mücadelesine milletimizi oluşturan tüm toplum kesimlerinin destek olacağına yürekten inanıyorum.

Mustafa Aksu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!