Ankara Bilecikliler Derneği Mansur Yavaş’a projelerini anlattı

featured

Ankara’da Kültür evleri yapılması ve bu evlerde tüm illerin kendi yörelerine ait ürünleri satması gibi önemli projeler sunan Başkan Hasan Akgül ve Başkan Yardımcısı Nurcan Özçakır, ziyaret sonrasında Bilecik temalı şilti Mansur Yavaş’a takdim etti.

Ayrıca Bozüyük Metristepe Zafer Anıtı şiltini veren Nurcan Özçakır, Türk İstiklal Savaşımızın en çetin mücadelenin geçtiği ve İnönü Savaşlarının kazanıldığı yer olan Metristepe Şehitliği hakkında Mansur Yavaş’a bilgiler vererek, buradaki Zafer anıtının da Türk’ün yenilmezliğini simgelediğini anlattı.

Bilecik İlimizde birçok STK içinde görevlerde bulunan Nurcan Özçakır Ankara’daki derneklerde de aktif görev alarak bulunduğu çalışmalar ile ilimizi her platformda temsil ediyor.

ANKARA BİLECİKLİLER DERNEĞİ, ATATÜRK’ÜN ANKARA’YA GELİŞİNİN 100.YILI KUTLAMALARINA KATILDI

Ankara Bilecikliler Derneğinin de üyesi olduğu, (BAM) Başkent Ankara Meclisi üyeleri tam kadro Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 100. Yılı kutlamalarında yapılacak etkinlikleri de görüşmek üzere Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile toplantı düzenledi.

Ankara’nın etkin sosyal yardımlaşma ve kültür dernekleri başkan ve yöneticilerinin davetli olduğu bu ziyarete, BAM üyesi Ankara Bilecikliler Derneği olarak Başkan Hasan Akgül ve Başkan Yardımcısı Nurcan Özçakır bu toplantıya iştirak etti. Toplantı BAM Genel Başkanı Nevzat Ceylan’ın mecliste bulunan dernekler hakkında bilgilendirme yapması ve Ankara’da yapılacak olan tüm çalışmalara Sivil Toplum Kuruluşları tarafından yoğun katılımın sağlanmasının gerekli olduğuna vurgu yaptı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 27 Aralık 1919 tarihinde Ankara’ya gelişinin yıl dönümü, Başkentte çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ankara’da “Bilecik ili ve ilçeleri Sosyal Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği” yönetimi de Pankart açarak yürüyüşe katıldı ve Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 100. Yıldönümünde, programa katılarak çeşitli etkinliklerle Atatürk’ü andı.

Ankara Bilecikliler Derneği Başkan Yardımcısı Nurcan Özçakır da Bilecik’i temsilen yürüyüş ve anma programına katılım sağladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi, 4. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı başta olmak üzere çeşitli kurum, kuruluş ve dernekler, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 100. yıl dönümüne özel bir kutlama programı hazırladı.

TBMM arasındaki Milli Mücadele Başlangıç Yürüyüşü, Dikmen Caddesi ile Gar arasındaki 84. Büyük Atatürk Koşusu ile devam ederek Genelkurmay Kavşağı’ndan Ulus Atatürk Anıtı önüne kadar Seymen Alayı Yürüyüşü ile sürdü. Sinsin oyunuyla, zeybekleriyle, halaylarıyla, davulla zurnayla coşkulu bir şekilde Ata’nın Ankara’ya gelişi kutlandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!