36 yıllık mağduriyetin son bulmasını istiyorlar

Bilecik Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği Başkanı Ömer Ayıran; “E-Devlet'te görünen ilk işe giriş tarihimizin emeklilik hesabına dahil edilmesini istiyoruz” dedi.

featured

Başkan Ayıran, Bozüyük‘te yaptığı basın açıklamasında; “Meslek Lisesi memleket meselesi dedik. Ailemizden işimizden zamanımızdan feragat ederek büyük bir mücadele verdik, veriyoruz. İnşallah bu çabalarımız karşılıksız kalmayacak. Sizlerin emekleri çok büyük. Bu davada emeği geçmiş taş taş üstüne koyan tüm dava arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum.

Günümüzün en büyük sorunlarından biri olan ara eleman sorununu hepimiz çok iyi biliyoruz. Üretim yapan işletmelerimizde sanayicilerimizin ve esnaflarımızın kanayan yarası olarak gün yüzüne çıkan ara eleman sorunu ve çırak sıkıntısı gün geçtikçe kronikleşmeye devam ediyor.

Tam da bu noktada Meslek Lisesi ve çıraklık okullarının önemi bir daha ortaya çıkmaktadır. Meslek Lisesi ve çıraklık okullarının teşviki konusunda bir adım atılmalıdır. Sanayinin can damarı olan ara eleman sorunu çözülmelidir. Staj ve çıraklık sürelerinin emeklilik hesabına dahil edilmesinin gençlerin geleceği ve ülke ekonomisinin önemli bir adımı olacağı kanasındayız. Bu mağduriyeti birlikte çözeceğimize inancımız tamdır.

Biz sadece hak olan hakkımızın peşindeyiz. Değerli dava arkadaşlarım tek bir talebimiz var. E-Devlet’te görünen ilk işe giriş tarihimizin emeklilik hesabına dahil edilmesini istiyoruz. Başka hiçbir derdimiz yoktur. Sadece 36 yıllık mağduriyet son bulsun yüzler gülsün istiyoruz” ifadeleri kullandı.

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!