Hükümet, halkı değil, özel şirketlerin çıkarını destekliyor

featured

Vatan Partisi Bilecik İl Başkanı Niyazi Güner yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti;
Elektrik Üretim ve Dağıtımında Özel Çıkara Son
Devlete ait elektrik dağıtım şirketlerinin tamamı 2013 yılı itibariyle özelleştirildi. Yaklaşık 10 yıldır devletin elektrik dağıtımındaki payı 0’dır. Ayrıca tüm dağıtım şirketlerinin arkasında yabancı ortakları vardır.

Özel çıkar, halkın çıkarının tepesine binmiştir. Bugün yaşadığımız yüksek enerji fiyatlarının temeli budur.

Özel şirketler, devletten aldığı elektriği aşırı kârla satıyor. Enerji Piyasası Denetleme Kurulu’nun verilerine göre pandemi sürecinde devletin dağıtım şirketlerine destek vermesine rağmen şirketler fiyatlarını düşürmemiştir. Hatta 2019 4. Çeyreğinde şirketler yaklaşık 35 kuruşa elektrik alıp 71 kuruşa satarken bu yıl yaklaşık 32 kuruşa aldıkları elektriği 165 kuruş ortalamayla satmaktadırlar.

Yani 2019’dan bugüne şirketlerin elektriği aldığı fiyat düserken halka satılan elektriğin fiyatı yaklaşık 2 buçuk kat artmıştır. Hükümet, halkı değil, özel şirketlerin çıkarını destekliyor.

Tek Çözüm Kamulaştırma
Enerji dağıtımı kamu hizmetidir!
Dahası, enerjide halkçı çözüm ülke güvenliği için şarttır.

Enerji, kâr amacıyla değil, çiftçimizin toprağı ekebilmesi, esnafımızın evine ekmek götürebilmesi, sanayicimizin üretimi çarkını çevirebilmesi, çarşılarımızın şenlenmesi, halkımızın ihtiyaçlarının karşılanması, evde tencerenin kaynayabilmesi ve toplumda huzurun sağlanması için ucuza verilmelidir.

Devlet eliyle yenilenebilir ve ucuz enerji üreten modellere geçilmelidir. Nükleer enerji üretiminin geliştirilmesi Türkiye’nin geleceği açısından şarttır.
Vatan Partisi’nin merkezinde olacağı Üreticilerin Millî Hükümeti, özel elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketlerini kamulaştıracaktır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan yönetimindeki hükümetimize öneriyoruz: Üretim ve güvenlik için kamulaştırmaya bir an önce gidelim ve halka ucuz elektrik verelim.

Ucuz Enerji için Komşularla İşbirliği
Dünyada yükselen enerji krizini komşularımızla işbirliği yoluyla aşabiliriz.
Rusya, Azerbaycan, İran, Irak, Cezayir ve Katar gibi enerji güvenliğimizi sağladığımız ülkelerle işbirliği yaparak ucuz doğalgaz, ucuz mazot, ucuz elektrik sağlayabiliriz.

Vatan Partisi bu amaçla ilgili devletlerle görüşmektedir. Olumlu sonuçlar almak için şartlar uygundur. Yeter ki Hükümetimiz ABD’nin ülkemize ve bölgemize yönelttiği tehditlere karşı dostlarımıza güven versin.

Halkın Türk Bayrağı Altında Yaptığı Haklı Eylemlerinin Başarısı İçin Sorumluluk Üstleniyoruz
Üreticilerin ucuz elektrik talebiyle yaptığı kitlesel eylemler haklıdır. Ancak bu eylemleri bölücü amaçlarla, ülkenin birliğini bozacak, huzur ve güvenliğimizi tehdit edecek şekilde ve ABD’nin kaos planlarına hizmet için saptırma girişimlerine halkımız fırsat vermeyecektir.

Vatan Partisi olarak halkın Türk Bayrağı altında birlik olduğu haklı eylemlerin başarısı için sorumluluk üstleniyoruz, üstümüze düşen görevlerin bilincindeyiz.
Zamlar geri çekilmelidir!
Halka ucuz elektrik verilmelidir!
Elektrik dağıtımı kamulaştırılmalıdır!

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!