Birileri bu saçma sapan uygulamayı durdurmalı

featured

Tek zamanlı ve çok zamanlı tarifeler kafalarda soru işareti bırakırken, Bozüyük Tüm Emekliler Derneği başkanı Ramazan Peker yaptığı açıklamada;
“Yılbaşından bu yana geçerli olan “kademeli tarife” ile elektrik faturaları iyice kabaran vatandaşlarımız, bu kez de EPDK’nın açıkladığı “tek zamanlı” ve “çok zamanlı” tarifeler nedeniyle sıkıntıya girdi. “Çok zamanlı” tarifede kalan abonenin, aynı miktarda enerji için çok daha fazla para ödeyecek.

Artık hangi vatandaşımızda tek zamanlı elektrik sayacı kaldı. Bütün sayaçlar üç kademeliye geçti! Bizlere kelime oyunu mu yapıyorsunuz! Elektrik Piyasası Kanununun 17 maddesinin 4. fıkrası gerçekten bir fıkra! Birileri bu saçma sapan uygulamayı durdurmalı” dedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 31.12.2021 tarihli toplantısında; 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanununun 17 nci maddesinin dördüncü fıkrası kapsamında, 1/1/2022 tarihinden itibaren mesken alçak gerilim tek zamanlı abone grubu için faturaya esas günlük ortalama 5 kWh tüketim miktarına kadar olan tüketimlere düşük kademeli tarife uygulanmasına;
faturaya esas günlük ortalama 5 kWh tüketim miktarının üzerinde olan tüketimlerin belirtilen limite kadar olan kısmına düşük kademeli tarife, limiti aşan kısmına yüksek kademeli tarife uygulanmasına, karar verilmiştir.

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!