Bilecik'in evladı'ndan İstanbul'da büyük işler

Bilecikliler adına sivil toplum faaliyeti yürüten İstanbul'daki en kapsamlı derneklerden biri olan İstanbul Bilecikliler Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği, İstanbul'da yaptıkları bir çok başarılı işlere ve etkinliklere imza atarken, diğer İstanbul'daki sivil toplum kuruluşlarına da rol modellik yapıyor. Tabiki bu büyük başarının arkasında, dernek başkanı Faruk Şahin ve ekibinin imzası yatıyor. Peki dernek başkanı Faruk Şahin kimdir, onu ne kadar tanıyoruz! Onun bu başarısının ve yüksek temposunun sırrı neydi?

featured

İstanbul Bilecikliler Derneği, gerek faaliyetleri, gerek üye sayısı ve gerekse tanınırlığı açısından İstanbul’da sürekli kabul gören bir dernek oldu. Göreve geldiği ilk günden itibaren Dernek başkanı Faruk Şahin, bir çok STK’lara kapılarını açtı birlik ve beraberlik konusunda sağlam adımlar attı. Bozüyük’teki sivil toplum kuruluşları ile de yakın temaslarda olan Şahin, başarısındaki sırrı, memleketine olan aşka ve hemşehrilerine olan büyük sevgisinde yattığını söylüyor.

Ayın birçok gününü Bozüyük’te geçiren Faruk Şahin 1970 doğumlu ve Eskişehir Kamu Yönetimi fakültesi mezunu. Faruk Şahin, Sivil Toplum Kuruluşları konusunda tecrübesi ve birleştirici, bütünleştirici düşünce ve karakteri ile Türkiye’de bir çok bürokrat ve iş adamlarıyla da yakın temas içinde. Ayrıca Ankara TBMM’de milletvekilleri ve bakanlarla da çözüm odaklı istihşarelerde bulunuyor.

İkna edilmişler ile değil, gönüllüler ile yola çıkılır
“İkna edilmişler ile değil, gönüllüler ile yola çıkılır” sözünü ortaya koyan Faruk Şahin, Bilecik için gönül vermiş bayanlar ile dernekte kadın kollarını oluşturup, Kadın Kolları Başkanı olarak da Beyhan Dönmez’i göreve getirdi. Başkan Faruk Şahin ve Kadın Kolları Başkanı Beyhan Dönmez ile birlikte dernekte bir çok sosyal projelerde Bilecik adına çalışmalarda bulundular.

TÜM GELİRİ ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARINA BAĞIŞLADI
Dernek Başkanı Faruk Şahin ve Kadın Kolları Başkanı Beyhan Dönmez ile düzenledikleri, 1 haftalık “Bilecik Yöresel ürünleri” kermesi de İstanbul da yoğun ilgi gördü. Kermes ürünlerinin tamamını Bilecik’de bayanların kurduğu kooperatif’ten tedarik edildi. Kermeste elde geliri hem Bilecik’teki kooperatif kadınlarına, hem de şehit ve gazi çocuklarına destekte bulunarak Bilecikli hemşehrilerini gururlandırdılar.

FARUK ŞAHİN’İN BİLECİK TANITIMINA BÜYÜK KATKISI
İstanbul Bilecikliler Derneği Başkanı Faruk Şahin öncülüğünde daha önce hiç Bilecik’e gitmemiş ve görmemiş, Bilecikli olmayan insanlara memleketimizin tarihini, kültürel dokusunu göstermek amacıyla geziler düzenlemiş, özellikle Ertuğrul Gazi’yi anma ve Söğüt Şenliklerine katılım sağlayarak ömründe ilk defa Osmanlı’nın kurulduğu toprakları misafirlerine rehberler eşliğinde tanıtarak kültür öncülüğü yapmıştır.

DEPREMZEDELERİN YANINDA
Dünyanın en büyük felaketlerinden biri olarak bilinen 11 ilimizde yaşanan deprem afetinde de yine Faruk Şahin öncülüğünde Bilecikliler derneği depremzedelerin yanındaydı . Düzenlediği kampanyada 3 tır dolusu ihtiyaç malzemelerini deprem bölgesine gönderdi. Kendisi de Hatay da çalışmalara katılarak yardım tırlarının takibi ve dağıtımı konusunda bizzat ilgilendi ve yardımcı oldu.

Vizyonu ve misyonu Bilecik kültürünü, tarihini örf ve adetlerini tanıtmayı doktrin edinmiş olan İstanbul Bilecikliler Derneği Başkanı Faruk Şahin Bilecik’in kaybolmaya yüz tutmuş adetlerini de yaşatmak için uğraşıyor.

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!