Bozüyük’te “Erken Osmanlı’nın şamanik dünyası” konulu konferans büyük ilgi gördü

Ertuğrulgazi Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “Türkistan’dan Anadolu’ya Bir Göçün Hikâyesi Erken Osmanlı’nın Şamanik Dünyası” konulu konferansa Bozüyük'lü tarih severler ilgi gösterdi.

featured

Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde yapılan konferansa konuşmacı olarak Uzman Arkeolog Sergen Çirkin katıldı. Uzman Arkeolog Çirkin eski Türk geleneklerini, günümüzde de devam eden gelenekleri ve Türklerin tarihini anlattı.

Katılımcıların ilgi ile dinlediği konferansta Arkeolog Sergen Çirkin, Türklerin Neolitik Çağ’dan Ortaçağ’a uzanan Güney Sibirya kültürlerini ve inançlarını kronolojik bir sırayla ele aldı. Özellikle Şamanizm ve atalar kültü gibi inançları, arkeolojik bulgular ve yerel Türk halklarına dair et­nografik veriler eşliğinde karşılaştırmalı olarak katılımcılara anlattı.

Şamanizmin, tarih öncesinden modern çağlara kadar uzanan bir inanç sistemi olduğunu söyleyen Arkeolog Sergen Çirkin, “Şamanizm Ural-Altay halklarının bir anlamda ortak bilinçaltıdır. Bu bilinçaltı o denli güçlüdür ki ona dair izler bugün hâlâ yaşamlarımızın bir parçası olmayı ısrarla sürdürüyor” dedi.

Tarih sever Bozüyük’lü katılımcıların ilgi ile dinlediği konferans bitiminde konuşmacı Uzman Arkeolog Sergen Çirkin’e plaket takdiminde bulunuldu.

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!