Tarım Kredi Marketlerde kirli ve gizemli ilişkiler

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ile yeniden gündeme gelen Tarım Kredi Marketlerde büyük bir skandal patlak verdi. Söz konusu marketlerin gıda fiyatlarını düşürmediği görülürken, Genel Müdür Fahrettin Poyraz’ın paravan şirketler üzerinden büyük bir vurgun yaptığı ortaya çıktı.

KARISININ SATTIĞI BİNAYI TARIM KREDİ KİRALADI! KİM BU YUSEL FİRMASI?
Tarım Kredi Marketlerde, kendi bakanlığına dezenfektan satan Bakanı bile aratır büyük bir skandal ortaya çıktı. Genel Müdür Fahrettin Poyraz’ın eşinin üstündeki bir bina önce yeni kurulan bir şirkete satıldı, sonra da bu şirket, o binayı Tarım Kredi Kooperatiflerine aylık 35 bin liraya kiraya verdi.

Ortaya çıkan bu kirli ilişkiler, Tarım Kredi Kooperatiflerinde paravan şirket iddialarını gündeme getirirken, Tarım Kredi Marketlerde çalışan bütün market çalışanlarının da bu şirket üzerinden tedarik edilmesi ve sadece 5 ayda kiralanan market çalışanları için bu firmanın 25 milyon lira fatura kesmesi yaşanan vurgunu gözler önüne serdi.

POYRAZ’IN 180 BİN LİRA AYLIK GELİRLE YETİNMEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI!
Milli Gazete’den Sadettin İnan’ın haberine göre, Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşu paravan şirket skandalı ile çalkalanıyor. Genel Müdürün aylık 180 bin liralık fahiş gelirle yetinmeyerek, paravan şirketler üzerinden de büyük bir vurgun yaptığı ortaya çıktı.

Tarım Kredi Kooperatiflerini yaklaşık 4 yıldır hukuksuz bir şekilde yöneten Genel Müdür Fahrettin Poyraz’ın, yarı hissesi eşinin üstüne kayıtlı 3 katlı binanın önce bir şirkete satılması, daha sonra bu binanın bu şirketten Tarım Kredi Kooperatiflerine kiralanması, çiftçi kuruluşunda yaşanan kirli ve gizemli ilişkileri gözler önüne serdi.

Poyraz’ın bununla da yetinmeyip, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın market projesi olan Tarım Kredi Marketlerde çalışan bütün market işçisini de karısının binasını satın alarak Tarım Kredi’ye kiralayan şirket üzerinden yapması, yaşanan vurgunun boyutunu gözler önüne serdi.

GİZEMLİ VE KİRLİ İLİŞKİLER KENDİ BAKANLIĞINA DEZENFEKTAN SATAN BAKANI BİLE ARATIR HALE GETİRDİ!
Türkiye’nin en önemli çiftçi kooperatifi olan Tarım Kredi Kooperatiflerinde yaşanan skandallar, hükümetin tarım politikasının neden iflas ettiğini ortaya koyuyor.

Çiftçi kuruluşunda öyle bir skandal patlak verdi ki akıllara durgunluk verdi. Ortaya çıkan kirli ve gizemli ilişkiler, kendi bakanlığına dezenfektan satan Bakanı bile aratır duruma getirdi.

YUSEL KURULDU 6 GÜN SONRA POYRAZ’IN EŞİNİN ÜSTÜNDEKİ BİNA BU ŞİRKETE SATILDI!
Geçtiğimiz yıl 28 Şubat’ta Mehmet Uslu tarafından kurulan ‘YUSEL İnşaat’ şirketinin, kuruluşundan hemen sonra Tarım Kredi Kooperatifleri ve bağlı iştirakleri ile ilgili yüksek cirolu işlemleri akıllara durgunluk verirken, paravan şirket iddialarını da gündeme getirdi.

YUSEL İnşaat’ın kuruluşundan hemen 6 gün sonra yani 6 Mart 2020’de yarı hissesi Fahrettin Poyraz’ın eşinin üstünde bulunan Ümitköy’deki bodrum katıyla birlikte 4 daireli binanın 2 milyon lira bedelle YUSEL Firmasına satılması ve daha sonra bu binanın Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğine ofis olarak aylık 35 bin liraya bu firmadan kiralanması Fahrettin Poyraz ile bu şirket arasındaki gizemli ve kirli ilişkiyi gözler önüne serdi.

KİRLİ VE GİZEMLİ İLİŞKİLER BUNUNLA DA SINIRLI KALMADI
Kirli ve gizemli ilişkiler bununla da sınırlı kalmazken, YUSEL Firmasının kurucusu Mehmet Uslu’nun, yıllardır Tarım Kredi Kooperatiflerine iş sağlığı ve güvenliği eğitimi danışmanlık hizmetini veren İRİS Akademinin eski bir çalışanı olması ve YUSEL firmasının merkezinin İRİS Akademi ile aynı binada bulunması, Poyraz ile bu şirketler arasındaki gizemli ilişki ağını daha da manidar hale getiriyor.

İRİS AKADEMİ KİMİN? RESMİ AÇILIŞI ŞİRKET SAHİBİ OLARAK FAHRETTİN POYRAZ TARAFINDAN YAPILIYOR AMA RESMİYETTE POYRAZ’IN ŞİRKETLE BİR BAĞLANTISI BULUNMUYOR!
Tarım Kredi Kooperatifleri, bölge birlikleri ve bağlı iştiraklerinin iş sağlığı ve güvenliği eğitim danışmanlık hizmeti yıllardır İRİS Akademiden alınırken, bu şirketin 2013 yılında Ankara’daki resmi açılışı şirket kurucusu olarak o dönem Bilecik Milletvekili olan Fahrettin Poyraz tarafından yapılmasına rağmen, Poyraz’ın resmiyette bu şirketle hiçbir bağlantısının bulunmaması paravan şirket iddialarını daha da anlamlı hale getiriyor.

KİM BU YUSEL’İN SAHİBİ MEHMET USLU?
YUSEL Firmasının kurucusu Mehmet Uslu’nun eski İRİS Akademi’nin çalışanı olması ve YUSEL’in merkezinin İRİS Akademi ile aynı binada bulunması, YUSEL firmasının da kuruluşundan 6 gün sonra yarı hissesi Poyraz’ın eşinin üstüne kayıtlı olan binayı satın alarak daha sonra bu binayı Tarım Kredi Kooperatiflerine kiralaması çiftçi kuruluşunda yaşanan kirli ilişkileri bütün çıplaklığı ile gözler önüne seriyor.

DÜNYA BANKASINDAN ALINAN 47 MİLYON EURO BÜTÇELİ HİBE PROJESİNİN HİÇ BİR ŞEKİLDE DUYURU VE TANITIMI YAPILMADI!
Diğer yandan Türkiye’deki mültecilere yönelik tarım istihdam desteği kapsamında Tarım Kredi Kooperatifleri ile Dünya Bankası arasında 47 milyon Euro bütçeli hibe projesi imzalanırken, nedense böylesine önemli bir projenin Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından hiçbir şekilde tanıtım ve duyurusunun yapılmaması dikkat çekti.

Poyraz’ın karısının sattığı binanın bu proje kapsamında ofis olarak kullanılmak için YUSEL firmasından aylık 35 bin liraya kiralanması, 47 milyon Euro bütçeli projenin neden tanıtım ve duyurusunun yapılamadığını da anlamlı hale getirdi.

MARKET ÇALIŞANLARI NEDEN TARNET ÜZERİNDEN DEĞİL DE POYRAZ’IN KARISININ BİNASINI SATIN ALAN FİRMA ÜZERİNDEN ÇALIŞTIRILIYOR?
Aslında Tarım Kredi Kooperatifleri ne bağlı iştiraklerde ihtiyaç duyulan personel, bugüne kadar TARNET üzerinden yapılıyordu. Ancak Tarım Kredi Marketlerde çalıştırılan market çalışanlarının TARNET üzerinden yapılmayarak, yeni kurulmuş ve insan kaynakları konusunda hiçbir tecrübesi olmayan iki aylık bir şirkete verilmesi buradaki gerçek niyeti de ortaya koyuyor.

YUSEL FİRMASI SATIN ALDIĞI BİNANIN 5’TE 1 PARASINI BİR YILLIK KİRA BEDELİ İLE ÇIKARDI!
Ankara’nın lüks semtlerinden olan Ümitköy’deki 4 daireli bina 2 milyon liraya YUSEL Firmasına satılırken, bu binanın KDV hariç 420 bin liraya Tarım Kredi’ye kiralanması da bu satışı şaibeli hale getiriyor.

Söz konusu binanın YUSEL Firmasına satışı, karısı ve diğer hisse sahibinin Poyraz’ın oğluna verdiği vekâletle gerçekleştirmesi de, bu satışın gerçek bir satış mı yoksa göstermelik bir devir mi olduğu sorusunu gündeme getirirken, hisse sahiplerine o dönemde YUSEL firması tarafından bir ödemenin yapılıp yapılmadığının banka hesaplarının incelenmesi ile ortaya çıkacağı kaydediliyor.

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!