Çiftçinin duasını değil bedduasını alan Fahrettin Poyraz görevden alındı

Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatifinde görev yaptığı 4 yıllık süre içinde ülkenin tarımsal sorunlarına hiçbir çözüm üretemeyen, ancak buna karşılık kurumun bütün imkanlarını kendi çıkar ve menfaatine kullanan Fahrettin Poyraz görevden alındı.

featured

Fahrettin Poyraz, 4 yıl boyunca hukuksuz bir şekilde görev yaparken, bu süre içinde paravan şirketler üstünden servetine de servet kattı. Yüksek maaş, ikramiye, yolluk, harcırahlarının yanı sıra İran’daki Razi şirketinden aldığı aylık 7 bin avro huzur hakkı ücreti ile yetinmeyen Poyraz’ın, gizli sahibi olduğu bilinen İris Akademi’de maaşlı çalışanlar üstüne kurdurulan paravan şirketler üstünden de büyük bir vurgun yaptığı ortaya çıkmıştı.

EŞİNİN ÜSTÜNDEKİ BİNAYI BİLE HÜLLEYLE TARIM KREDİ’YE KİRAYA VERDİ!
Poyraz’ın Ümitköy’de yarı hissesi eşinin üstünde bulunan binanın önce paravan şirkete satılması daha sonra bu paravan şirket üstünden Tarım Kredi Kooperatiflerine kiraya verilmesi, çiftçi kuruşunun yağmalanmasında hiçbir sınır tanınmadığını gözler önüne sermişti.

GÜBRETAŞ HİSSELERİNDEN BÜYÜK SERVET ELDE EDİLDİ!
İris Akademi’nin resmi ortaklarından Adnan Yüce’nin Tarım Kredi Kooperatifleri ve özellikle Tarım Kredi Holding’deki sıkı ilişkileri ‘gizli kasa’ iddialarını gündeme getirirken, Adnan Yüce’nin sadece Gübretaş hisselerindeki işlemlerinden dolayı büyük bir servet elde ettiğine yönelik güçlü iddialar, Ak Parti içinde bile büyük tepkilere neden olurken, büyük vurgunun boyutunu ortaya çıkarmıştı.

POYRAZ İÇİN ASIL SIKINTILI SÜREÇ BUNDAN SONRA BAŞLIYOR
Bu arada Poyraz’ın paravan şirketlerle bir çok kirli ve gizemli ilişkileri ortaya çıkmasına rağmen bunlarla ilgili hiç bir işlem yapmayan başta Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kacır ve diğer yönetim kurulu üyelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iradesine rağmen Poyraz’ın görevden alınmasıyla ilgili karara imza atmamakta direnmeleri gerçekten düşündürücü!

KANUNSUZ FAİZ 2018 VE 2019’DA ÇİFTÇİYE BÜYÜK DARBE VURMUŞTU
Tarım Kredi Kooperatiflerinin özellikle 2018 ve 2019 yıllarında uyguladığı yüksek faizler, ortakların borçlarının katlanarak artmasına neden olurken, bu sorunun çözümü konusunda Cumhurbaşkanlığı nezdinde bir girişimde bulunulmaması tepkilere neden olmuştu. Ardahan’da 34 yaşında bir çiftçinin Tarım Kredi Kooperatiflerine ve özel bankaya olan borçlarını ödeyememesinden dolayı bunalıma girerek intihar etmesi de kamuoyu vicdanında derin yaralar açarken, Tarım Kredi’nin 2018 ve 2019 yıllarında uyguladığı yüksek faiz sorununu yeniden gündeme getirmişti.

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!