Sosyal medyada yaptığı paylaşımla üniversite öğrencilerinin umudu oldu

featured

Bozüyük’de erkek öğrenci yurdu olmadığı için bunu fırsata çevirenlerin 2000 -3000 kira bedeli alındığını dile getiren Önder Helvacı yaptığı sosyal medyadaki paylaşımının ne kadar haklı olduğunu bize gösterdi.

Paylaştığı yazıda “Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına az bir zaman kala ilçe ekonomimiz için önemli bir yer teşkil eden ünüversite öğrencilerimiz ilçemize gelmeye başlamış olup yeni kayıt yaptıran ve aileleri ile birlikte kalacak yer arayan öğrencilerimiz mesleğimiz gereği gerek kafe onbirbuçuğa gelerek gerekse Onbirbuçuk apartman site yöneticiliği firmamızı arayarak kalacak yer konusunda yardım istemektedirler.

Gerek yüz yüze gerekse telefonda daire kiralarının yüksek olmasından dert yanmaktadırlar.İlçemizde erkek öğrenci yurdu olmadığı için bunu fırsat bilenler öğrencilerimizi ve velilerimize mecbur bırakarak çok yüksek rakamlarda kira bedeli istedikleri ve öğrenci başı argo kelimeyle söylenen ve tasvip etmediğim kelime ile kelle başı lafı telafuz edilerek pazarlık yapıldığı ve karlarını üçe dörde katladıkları bizzat veliler ve öğrenciler tarafından aktarılmaktadır.

Buradan bütün öğrencilerimize sesleniyorum fırsatçılara izin vermeyin ve dik durun. Bozüyükte 2.000 lira 3.000 lira kira bedeli yoktur.Bozüyük’ün en güzel ve lüks iki sitesinin bile ortalama kira bedeli 1.000 tl dır.

Bozüyük’te kiralar mahalle ve semtlere göre değişmekte olup ortalama kira bedeli 400 tl ile en lüxsü olmak şartıyla 1000 tl dır. Kalacak daire arayan arkadaşlarımız lütfen aceleci davranmasınlar ve bu tuzaklara düşmesinler.

Bu çocuklarımız en az dört yıl Bozüyük’te ikamet edecek olup okuldan ayrıldıktan sonrada Bozüyük’ten kopmayacaklardır. Onları yabancı görmeyelim ve fırsatçılık yapmayalım vede onlara kalacak yer konusunda yarımcı olarak fırsatçılara ,fırsat vermeyelim.

Öğrenciye ev verilmez öğrenciden kiracı olmaz sözü en çok bu gibi fırsatçıların işine gelmektedir.Hepimizin çocukları var ve hepimizin çocukları aynı durumda kalacak onlarda başka memleketlerde okuyacak. Lütfen duyarlı olalım.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!