Öğrencilerimize kiralık daire için vicdanlı ev sahipleri aranıyor

featured

Üniversitelerin 2 sene sonunda yeniden Eğitim ve Öğretime başlaması ile Üniversite öğrencileri kiralık daire bulamadığı yada çok yüksek meblağlarda kira bedeli istedikleri için barınma sorunu yaşıyor.

Kiralık dairesi olan daire sahipleri daireme zarar verirler veya gürültü yaparlar, komşularımızı rahatsız eder gibi öğrenciler hakkındaki olumsuz düşünceleri ve öğrencilerin barınacak yer bulamamasına neden oluyor.

Bu konuda sıkıntı yaşayan öğrencilerin yardımına, Bozüyük’te faaliyet gösteren Kafe Onbirbuçuk isimli kafeteryanın sahibi Önder Helvacı yetişti. Önder Helvacı yaptığı açıklamada şunları belirtti;

İşletmemize gelerek yada arayarak yardım talebinde bulunuyorlar
“Ev bulamayan öğrenciler Yeni Mahalle Monter Sokaktak Seyhan İş Merkezinde bulunan Onbirbuçuk Teras kafe adlı işletmemize gelerek yada bizleri telefonla arayarak yardım talebinde bulunuyorlar. Elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Fakat az sayıda kiralık ev olduğu için çoğu zaman yardımcı olamıyoruz.

Öğrencilerimize Yardımcı Olacak Vicdanlı Aileler Arıyoruz
Boş dairesi olan ve üniversite öğrencilerine kiralamak isteyen veya yardım etmek isteyenler Yeni Mahalle monter sokak Seyhan İş Merkezimize gelerek yada 0546 201 22 72 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirler.”

Öğrencilerimize yardımcı olacak vicdanlı aileler arıyor.
Açıklamasına devam eden Helvacı “El İnsaf Üniversitesite Öğrencisine Kiralık Daire 1.500 TL ile 3.000 TL.
Kiralık daire sayısının az olması yüzünden öğrencilerin kiralık daire bulmada zorlanmaları, fırsatçılara zemin hazırlıyor.

Fırsatçılar öğrencilerden yüksek meblağlarda kira bedeli istiyorlar. Kiralık daire bulamayan öğrenciler barınacak yer temin etmek için mecburen istenilen meblapları ve şartları kabul etmek zorunda kalıyor. El İnsaf Bozüyük’te 1.500 TL ile 3.000 TL arasında kira bedeli olurmu?”

Argo Tabirle Kelle Başı Hesap Yapılarak Asgari Ücretten Fazla Kira Bedeli Alınıyor
“Öğrenciler kira bedelini düşürmek için yanına oda arkadaşı arıyor. İkili yada dörtlü gruplar halinde bir evde kalmaya çalışıyorlar. İşte tam bu noktada fırsatçılar kira bedelini kelle başı hesap yaparak hesaplıyor.”

Bunun adı açgözlülük! Öğrenci başına 750 TL
“Kira bedeli öğrenci başına hesaplanarak fiyatlar yükseltiliyor. Öğrenci başı 750 TL istenilerek iki kişi kalmak isteyen öğrencilerin kira bedeli 1.500 TL dört kişi kalmak isteyen öğrenciler 3.000 TL kira bedeli ödemek zorunda kalıyor. ”

Öğrencilerimize Sahip Çıkalım
“Gelin hep birlikte öğrencilerimize sahip çıkalım. Onlara yardım elimizi uzatalım. Zor şartlarda okuyan öğrencilerimize ve onları zor şartlarda okutan ailelerimize yardımcı olalım. Aslında öğrencilerimiz yardım beklemiyorlar, onların tek beklentileri uçuk rakamlarda olmayan makul seviyelerde hayatlarını ikame edebilecekleri kalabilecekleri bir daire istiyorlar.”

Öğrencilerimiz adına sevineceğimiz Güzel Haberler de Duyuyoruz
“İlçemizde duyarlı daire sahipleri öğrencilerimize öğrenci oldukları için 4 Eylül ve Yeni Mahallede dairelerini 600 TL gibi rakamlarla kiraya verdiklerini duyuyor ve mutlu oluyoruz. İyiki varsınız güzel yürekli aileler” dedi.

Bozüyük’te faaliyet gösteren Avukat Zehra Tanış konu hakkında yaptığı açıklamada “Öğrencilerimize güvenin güven kaygısı yaşıyorsanız sözleşmenize haklı fesih nedenlerini yazarak hem kendinizi, hem de dairenizi, hem de komşularınızı güvence altına alabilirsiniz” dedi.

“Daireleri satılık olup uzun zamandır boş duran daire sahipleri de dairelerini öğrencilerimizi kiraya verip yaptığı sözleşmeye satış dolayısıyla haklı fesih maddesi ekleyebilirler. Daireyi satın alan yeni sahibi daireyi boş bırakmanızı ve kiracı istemediğini beyan etmesi durumunda sözleşmenizde bulunan satış nedeniyle haklı fesih maddesini kullanarak satış gerçekleştiği andan itibaren kiracıya 15 gün süre tanımak şartıyla daireyi tahliye etmesini isteyebilirsiniz” dedi.

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!