Göktürk alfabesi okullarda seçmeli ders olarak okutulsun

featured

MHP Bozüyük ilçe başkanı Serdar Pehlivan yaptığı açıklamada ;”Türk’ün alfabesi. Türkün yazısı ve Türk’ün tarihi. Özbe öz Türkçe. Göktürk alfabesi ve bunun en mükemmel örneği Türk hanedanı Bilge Kaan’ın yazdırdığı Orhun Kitabeleri. Türk adının, Türk milletinin isminin geçtiği ilk Türkçe metin. İlk Türk tarihi. Taşlar üzerine yazılmış tarih.Devlet ve milletin karşılıklı vazifeleri.

Türk nizamının, Türk töresinin, Türk medeniyetinin, yüksek Türk kültürünün büyük vesikası. Türk askeri dehasının, Türk askerlik sanatının esasları. Türk gururun ilâhi yüksekliği. Türk feragat ve faziletinin büyük örneği. Türk içtimai hayatının ulvi tablosu. Türk edebiyatının ilk şaheseri. Türk hitabet sanatının erişilmez şaheseri.

Hükümdarâne eda ve ihtişamlı hitap tarzı. Yalın ve keskin üslûbun şaşırtıcı numunesi. Türk milliyetçiliğinin temel kitabı. Bir kavmi bir millet yapabilecek eser. Asırlar içinden millî istikameti aydınlatan ışık. Türk dilinin mübarek kaynağı. Türk yazı dilinin ilk, fakat harikulade işlek örneği. Türk yazı dilinin başlangıcını milâdın ilk asırlarına çıkartan delil. Türk ordusunun kuruluşunu en az 1250 sene öteye götüren vesika. Türklüğün en büyük iftihar vesilesi olan eser.

İnsanlık âleminin sosyal muhteva bakımından en manalı mezar taşları. Bukadar Türk kokan ve bukadar Türk tarihi kokan bu alfabenin okullarımızda seçmeli ders olarak okutulup neslimize Türk’ün öz alfabesini ilmek ilmek işlenmesi kişisel olarak temennim ve fikrimdir.” dedi.

coreldraw

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!