Gayeleri Çarşı projemizi itibarsızlaştırmak istemeleri

Bozüyük Belediye başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, son günlerde bazı basın organlarında "Hal projesi çöktü" başlıklı haberlere tepki göstererek "projemizin inşaatına daha başlamadık, harfiyatını bitiriyoruz. Bu şekilde haber başlığı yapmak vicdansızlık, tamamen bu projeyi itibarsızlaştırmak istemeleridir" dedi.

featured

Bozüyük’te yayın yapan bazı basın organlarında, kamu oyunda Bozüyük Hal projesi olarak bilinen Bozüyük çarşı projesi’nin yan tarafında bulunan yaya kaldırımındaki çatlaklıkları “Hal projesi çöktü” başlığı ile yayınlamaları üzerine, Bozüyük Belediye başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu noter kanalı ile haberi yapan basın kuruluşlarına tekzip göndermiş, bu durum karşısında, ilgili basın kuruluşları da “CHP’nin basını susturma politikalarından birisi” olarak nitelendirmiş ve yazmıştı.

Peki neydi doğrusu olan, konuyu araştırıp, incelemek için Bozüyük Belediye başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu ile röportaj düzenleyerek, kamuoyunu konu hakkında bilgilendirilmesini istedik. Bakkalcıoğlu yaptığı açıklamada şunları belirtti.

BAŞLIK,MANA VE ALGI

“4500 m2 alanda kurduğumuz kent merkezin de bulunan Bozüyük çarşı projesi’nin inşaatına daha başlamadık, Harfiyatını bitiriyoruz. Eminağa caddesi tarafından 10 metre, ana cadde ve yan tarafından 9 metre harfiyat yapılması gerekiyor. Bunu yapabilmek için, bu bölgemizde 6 metre de yer altı su seviyesi var. Etrafını İksa fore kazıklar ile çevirdik, fore kazık denilince bina taşıyacak diye düşünülüyor, değil! Yan hafriyat yapabilmek için, yandan gelebilecek akmaları, kaymaları önlemek için yapılan 45 cm çapında demirli beton kazıklar demektir.

Fore kazıklar içe doğru yıkılmayı önler, bu da zemindeki suyu çektiğimiz için, su boşalmalarından kaynaklı zeminde, su boşalan yerlerde çok basit 15 cm’lik oturmalar oldu. Bunu görenlerde bişey zannedip, bazı basın organlarında “Hal projesi çöktü” başlığı ile yazdılar. Bu çok vicdansızlık! Bu tamamen bir projeyi itibarsızlaştırmak istemeleri. “Hal projesi çöktü” başlığı, sanki belediyenin parası bitti, bu proje olmayacakmış gibi bir algı oluşturdu. Başlıkta hal projesinin yanında veya kaldırımda çatlaklıklar oluştu diye yazsalar sesimiz çıkmaz, ama “Hal projesi çöktü” diye bir başlık atılırsa mana ve algı değişir” dedi.

BUNA SESSİZ KALSAYDIK KABULLENMİŞ GİBİ OLACAKTIK

Biz daha binamıza başlamadan, hal projesindeki iksa fore kazıklarının arkasındaki tretuvar oturmasını “Hal projesi çöktü” başlığı ile bazı basın organları kamuoyuna yansıttılar. Birkere bunu kınıyorum! Buna sessiz kalsaydık, kabullenmiş gibi birşey olacağından noter kanalı ile o basın kuruluşlarına tekzip gönderdik. Bu seferde “vatandaşın parasını noterde heba ediyorlar” diye yazı yazdılar, bunlara cevap dahi vermek istemiyorum. Noterden gidecek ücret değil de, heba olanlar anlatılsa neler neler olur” dedi.

BOZÜYÜK BELEDİYESİNİN BASINI SANSÜRLEME GİBİ BİR YETKİSİ OLAMAZ

Tekzipimizi yaptık, dosyamızı oluşturduk, gerekli cevapları, yanıtları vermemize rağmen ilgili basın kuruluşu hala basına sansür koyuyorlar diye yazı yazıyor. Ayrıca benim “Hal projesi çöktü” başlığına olan tepkimi de o gazetecinin refleksi olarak nitelendirdiler. Benim basına sansür koyma gibi bir yetkim yokki, Bozüyük belediyesinin basını sansürleme gibi bir yetkiside olamaz zaten.

PROJEMİZİN İNŞAATINA BAŞLAMADIK, HARFİYATINI BİTİRİYORUZ

Ben şunu söylüyorum, daha bizim projemizin inşaatına başlamadık, harfiyatını bitiriyoruz. Harfiyattan sonra temel atılacak, iki kat son derece donanımlı, yalıtımlı olarak otoparkımız çıkacak. Üstte meydan, doğu – batı tarafıyla kuzey tarafında iki katlı Cumhuriyet dönemi ve Selçuklu mimarisinde iki katlı binalarımız olacak.

İSTESEYDİK TEK KATLI OTOPARK YAPIP MEYDAN ÜZERİNDEKİ DÜKKANLARA BAŞLAMIŞTIK, AMA VİCDANIMIZ ELVERMEDİ

“4500 m2 alanda kurduğumuz kent merkezin de bulunan Bozüyük çarşı projesini yer altında tek katlı otopark olarak yapabilirdik. Bu çok kolaydı, bunu yapsaydık şimdiye kadar burası bitmiş meydan üzerindeki dükkanlar yapılıyordu. Ama gelecek kuşaklar bize bu kadar büyük kent merkezindeki alanı tek bir kat otopark’la niye öldürdünüz, bir daha kazılamaz derler, bu vicdanımız sızlatır diye iki kat yer altı otoparkı yapmaya karar verdik. bu çok zaman aldı, ama vicdanımız rahatladı.

PROJEMİZDE KREDİ KULLANMADIK

Halkımıza şunuda belirteyim; KDV hariç, 13 milyon 685 küsür rakama ihaleye aldılar, bu paranın yarısını nakit olarak tutuyorum bu proje için. Biz attığımız adımın, yapacağımız şeyin karşılığını alarak yapıyoruz. Bunun içinde kredi kullanmadık. Binayı bitirecek parayı önümüzdeki bütün belediye gelirlerinden ayırmayı planlayarak işe girdik.

Ayrıca arka planda eski balık pazarının olduğu yerde de 1450 m2 alanımız var. Burada da uygulama projeleri yapılıyor. Allah nasip ederse gelecek yıl inşaat ihalesini yapacağız, orada bir kurtuluş savaşı müzemiz, 30 metre yüksekliğinde seyir terasımız, 5 salonlu sinemamız ve cep çarşımız olacak. Çarşı projesi bu ikisi ile bütünleşecek, insanlarımızın herşeyi ile vakit geçirebileceği bir çarşımız olacak” dedi.
Not: Yazı dizimiz daha devam edecek, bizi takip etmeye devam edin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!