Kan ve Kök hücre bağışı yaparak kahraman ol, can kurtaran ol

Bozüyük ve Eskişehir Rotary kulüpleri Bozüyük Cumhuriyet Meydanında Türk Kızılay’ ı ile kan bağışı kampanyası başlattı.

featured

Eskişehir ve Bozüyük Rotary kulüpleri tarafından yapılan basın açılamasında;
“Bizler Eskişehir ve Bozüyük Rotary kulüpleri olarak, bölgemizde ve çevresinde kan bağışının önemini ve bu konuda ki farkındalığı arttırmak amacı ile, Türk Kızılay’ ı ile kan bağış kampanyası başlattık.

“KAN VE KÖK HÜCRE BAĞIŞI YAPARAK KAHRAMAN OL CAN KURTARAN OL” sloganı ile başlattığımız bu etkinlik Bozüyük Cumhuriyet Meydanında 25 Aralık Cuma günü, tüm gün sürdü. Ayrıca kan bağışı yapan tüm gönüllüler adına hem Kızılay hem de Rotary kulüpleri tarafından ağaç bağışı yapıldı.

Rotary kulüpleri ağaç bağışlarını kadına şiddete dikkat çekmek amacı ile kurulan “Gül Dünya Ormanı” ’na yapmışlardır.

Etkinlik boyunca katılımcılara, kan bağışının faydaları ve hayat kurtarmada ne kadar etkin olduğu anlatıldı.
Covid19 salgını nedeni ile kan bağışlarında yaşanan ciddi azalmalar sonucu kan stoklarının kritik seviyelerin altına düştüğü görülmektedir. Bu durum kan bağışının önemini artırmaktadır. Ciddi sıkıntılar yaşanmaması için kan bağışlarının sürdürülmesi gerekmektedir.

Sağlıklı her birey düzenli olarak yılda iki kez kan bağışında bulunabilir. Bağışladığımız bir ünite kan biz de bir eksikliğe yol açmayacak, ancak bu bir ünite kan bir kişinin hayata tutunmasını sağlayacaktır.

Toplumsal dayanışmanın her zamankinden önemli olduğu bu günlerde kan stoklarındaki düşüşü önleme amacı ile Eskişehir Rotary, Bozüyük Rotary, Anadolu Rotary, Eskişehir Yunus Emre Rotary, Eskişehir Yazılıkaya Rotary, Eskişehir Gordion Rotary, Eskişehir Rotaract, Eskişehir Yazılıkaya Rotaract, Eskişehir Gordion Rotaract kulüpleri tarafından Türk Kızılay’ ı ile ortak olarak organize edilen kan bağışı etkinliğimizin Bozüyük ayağını gerçekleştirmiş bulunmaktayız”.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!