Dodurga Barajı, Dodurgalılarındır biz ne dersek o olacak

featured

Dodurga Baraja ile ilgili son günlerde yalan, iftiralar havalarda uçmuş. Biraz rahatsızlığım nedeniyle sanal ortamdan biraz uzak kalmıştım. Baktım ki Çokçapınarköyü facebook sayfasında yukarıda başlığını gördüğüm bir yazı içerisini okudum ama Allah’ım sanki başka dünyalarda yaşıyoruz. Son zamanlarda çamur at izi kalsın ve birde suçluyken üstte çık çevre, hayvan sevgisi bir ekmek parasından bahset günün kahramanı ol moda oldu. Evet barajı kimler bu hale getirdi ben size söyliyeyim ;

DODURGA BARAJININ BU HALE GELMESİ SİZİN SAYENİZDE OLDU
– Dodurga Barajının bu hale gelmesi sizlerin sayenizde oldu, israil sazanı atan kimse onların sayesinde ,
– Böcek veya istakoz denen şey herneyse bu kim bu baraja attıysa onların sayesinde,
-Kayık ile herzaman kaçak avlanma yapan kimlerse onların sayesinde,
-Bu barajı balığı ve suyu uğruna kimler sağa sola peşkeş çektiyse onların sayesinde,

Sizinde dediğiniz gibi Dodurga Barajı 41 yıllık sömürgeden kurtulup Dodurga ve Amatör balıkçılar kaldı. Yaşasın Amatör balıkçılık.
Neymiş Kooperatif Baraja müdahele edemeyince barajda çöpler birikmiş, aşağıda resimler koydum. Bu resimlerde kooperatifin kontrolündeyken neden çöpler vardı. Soruyorum size çöpler neden vardı, bu çöpleri niye toplamadınız,

Kooperatif kontrolündeyken neden barajdan kaçak su hattı çekildi, yolun üzerinden geçerken görmediniz mi,
Barajda daha öncede su azaldı o zaman yine kayıkla kooperatif balık tuttu, siz balıkları sıkıştırmadınız mı,
Ekmek ile oynanmış dediğiniz kooperatif usulsüz yıllarca balık tuttu sizinde dediğiniz gibi 41 yıllık sömürgeciliği 2018 yılında bitirdik. Kaçak avlanmadan dolayı kooperatifin sözleşmesi fesih oldu. Milleti yanıltmayın.

Meraya çöpler geliyor hayvanlar zarar görecek diyorsunuz ya yine yalan söylüyorsunuz . Bahsettiğiniz bölge DSİ alanıdır ve ağaçlandırma sahasıdır. Hayvan otlatamazsınız.
2014 yılında Belediye başkanı olduktan sonra barajın tamamında binlerce ağaç diktik, piknik alanı oluşturduk, kayık ile kaçak avlanmaya engel olduk. Barajda haşere ilaçlaması dahi yaptık.
Peki bu sorun neden; yıllardır amatör balıkçılık yaptırmadığınız için insanlar balık yüzü gördü, o yüzden yoğunluk oldu.

İsteyenlere onlarca resim atabilirim bazı resimleri atmıyorum ki bazıları rencide olmasın…
Kasım ayında baraja ağaç dikimi yapacağız detayları daha sonra bildireceğim.

BUNDAN SONRA NE OLACAK ;
Dodurga Barajı, Dodurgalılarındır biz ne dersek o olacak. (Kanun gereği sorumluluğumuzdan farkındayız, resmi dairelerin bilgisi dışında da hareket edilmeyecek.)
Herkes kendi çöplüğünde ötsün,
Ben başkan olduğumda sürece kayık ile avlanma olmayacaktır.

Saygılarımla,
Selim Tuna

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!