Bir mucitin isyanı “Beni herşeyden soğuttular”

featured

Yaptığı icatlar ve araştırma yazıları ile bilinen Kickboks hocası Bozüyük’lü Mucit Naci Mercan TRT ekranlarında yayınlanan “Bir Fikrinmi Var” yarışmasında dereceye girmesinden sonra hayatında nasıl bir değişiklik yaşadığını sorduk. Bozüyük’lü mucit e bir dokunduk, bin ah işittik! Çıkarmış olduğu temizlik ürünü ile gerek halktan, gerekse sosyal medya üzerinden yapılan yorumlara bakıldığında birincilik Naci Mercanın hakkıydı. En çok yapılan yorumlar ” Dünyada yok satar, sipariş yetiştiremezsiniz, arabanın kaportasındaki sprey boyayı çıkarması beni şok etti, tebrik ederim “, “satış rekoru kırmazsan dünyaya satmazsa gelin yanıma” gibi benzer yorumlar ile halkımız mucit Naci Mercan’ı takdir etti.

FİRMALARIN AÇ GÖZLÜLÜĞÜ, HEP ÇALMA PEŞİNDELER

Peki ne oldu da Naci Mercan bu ürünü piyasaya satmadı veya yok satamadı. Naci Mercan’a göre bu durum aracı firmaların aç gözlülüğünden kaynaklı bir sebep. Açıklamasında “yurt dışından tebrik için çok arandım, arayanlar nasıl ortaklık istiyorsun, gel beraber yapalım dünyaya açılalım! İlk başta tamam diyorsun fakat bir süre sonra bana bunun formülü ne diye soruyorlar. Ya arkadaş senin formülle ne işin var diye sorduğumda “formülün içinde yasaklı madde varmı?” dediklerinde yok diyorum! bu seferde o ülkede olmayan madde varsa bileyim ben bu işe girmeyeyim demeye başlıyorlar. Hep çalma peşindeler, çalayım ben yapayım, hazır bulunmuş ben ordan yürüyeyim.

Bunu yapacağına ortaklıkta yüzde 80 payı kendisine alıp, yüzde 20 bana verse, ben buna bile razı olurken, adam nerdeyse yüzde yüz’ünü isteyecek, böyle bir aç gözlülük, doyumsamazlık var. Eğer ben şimdiye kadar istediğim parayı bulabilseydim, çok güzel bir işletme kurup, şu anda bunu 3 sene içerisinde Avrupa’da satış reyonlarına girebilecek biçimine getirebilirdim. Ama olmadı!

ONLAR YETMEZMİŞ GİBİ BİRDE KENDİ İNSANIMIZ

Ürünü hediye ettiğim insanlar bile sanki evlerinde labaratuvar varmış gibi “ben çözdüm bunu! sen şundan yapmışın, bundan yapmışsın” deyip aklınca eliyle, diliyle teşhisi hemen koyması, yaptığım icadı bu kadar basit bir şeymiş gibi görmesi beni çileden çıkartıyor. Şimdiye kadar icatlarımda ne devletten ,ne şahıslardan herhangi bir destek alamadığım için, öyle bir hale geldim ki “Şu Türkiye için hiç bir şey icat edilmez” dedim.

HİÇ BİRŞEY BİLMEZ AMA HER ŞEYDEN HABERİ VARDIR

Biz Türkiye’de bir Türk olarak bir şey yaptığımız zaman kişisel olarak milletimizde şu algı var.”Türk malı ya bir sıkıntı vardır, o yapıyorsa bende yaparım, hatta ben daha iyisini yaparım ” düşüncesi var, ama düşüncesi var yapan yok! Yapanlarda aşağılık bir insan olarak gözüküyor. Her konuda benden daha zeki insan yoktur mantığı ile giden toplum düzenimiz var. Cahildir aslında hiçbirşey bilmez, ama herşeyden haberi vardır.

SON SÖZ OLARAK

Tamam herşeyden soğudum ama halen daha bu işe gerçekten, gönül verecek, ciddi yatırımcılar arıyorum. Yapılacak yatırımla beraber iddia ediyorum, önce Türkiye, sonra Avrupa ve Dünya market standlarında ürünümüz yerini alacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!