Suni gündemlerden bıktık ! Görün artık şu emekçi ve emeklileri !

Bozüyük Tüm emekliler derneği başkanı Ramazan Peker, yönetim kurulu üyesi Hasan Özkan ve Hüseyin Nizam yaptıkları basın açıklamasında "Artık halkımız vergi ve zamlardan usandı, "Geçinemiyoruz, yetiştiremiyoruz" diye feryat ediyorlar. Sokakta, çarşıda, pazarda nereye gitsek, kime dokunsak bin ah işitiyoruz. Hükümetin gündemi işsizlik, yoksulluk, geçim sıkıntısı olması gerekirken suni gündemlerle bizleri oyalıyorlar "dediler.

featured

Bozüyük Tüm emekliler derneği başkanı Ramazan Peker, yönetim kurulu üyesi Hasan Özkan ve Hüseyin Nizam yaptıkları açıklamalarda şunları belirttiler;
“Televizyon, gazetelerde, yapılan açık oturumlarda siyasi çekişmelerden ,atışmalardan, kayıkçı kavgalarından artık bıktık! Hiç bir zaman ne emeklinin, emekçilerin hayat standart’dı diye bir şey kalmadı.

Emeklilerimizi üç kuruş paraya mahkum ettiniz, emeklimiz mutsuz, çiftçimiz borçlu ve gelecekten umutsuz, esnafımız perişan, gençlerimiz işsiz iken, halkımızın bu kadar can sıkıcı sorunu varken, siyasiler sürekli gerçekleri suni gündemler ile unutturmaya çalışıyorlar. Hiç bir zaman gerçek gündemimiz olan geçim sıkıntıları gündeme getirilmiyor ve televizyon, gazetelerde konuşulmuyor.

2008 yılından itibaren emekli olurken maaş bağlama oranlarının düşürülmesinden kaynaklı gelir kaybımız hiçbir zaman telafi edilmedi, dolayısıylada gelir -gider dengesini bir türlü kuramıyoruz. Maaşımıza yapılan tefe-tüfe oranındaki zamlar şu an emeklimize yetmiyor, resmen yaşarken sürünüyoruz. Bizler borçlanarak yaşar hale geldik.

2018 yılında verilen bayram ikramiyeleri dolar bazında 3 TL iken, şimdi dolar 8,5 TL oldu, ama bizim ikramiyelerimiz hala 1000TL. ve yerinde sayıyor. Şu anki dolar bazına göre ikramiyelerimizin en az 2500 TL olması gerekirken, bunları kimsenin gündeme aldığı yok. Bizim derdimiz geçim sıkıntısı, ülkede yaşanan suni gündemlerden artık bıktık, emeklinin ve geçim sıkıntısı çeken vatandaşın sesine artık kulak verin!

Bürokrasinin giderlerinin çoğalması, savurganlık ve tasaruf tedbirlerinin uygulanmaması, gayri safi milli hasıladan vatandaşımıza düşen gelir azaldı. Buna istinaden halka tasaruf çağırısında bulunmaları yüreğimizi kanatıyor. Bizlere önerdiğiniz tasarufları bürokrasininde uyması gerekmezmiydi?

Suni gündem gürültüsü arasında bizlerin intibak, seyyanen zam, bayram ikramiyesi zammınıda unutturduk sanmayın, biz hiçbir zaman bunları unutmadık hiçbir zamanda unutturmayız!

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!