GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK İLE SORUNUNUZ NEDİR?

18 Mart Pazartesi günü akşamı Çanakkale şehitlerimizi anmak amacıyla yapılan mevlid ve iftar programına katıldım. Programda ilçemiz protokolü tam kadro vardı. Salon tıklım tıklım doluydu. Dört tane hoca sırasıyla mevlid okudular. Mevlidin okunmasından sonra hocalardan bir tanesi ülkemize-milletimize hizmet etmiş herkes için, Filistin'de katledilmiş Müslümanlar için, Doğu Türkistan'da katledilmiş Türkler için dua etti.

featured

Masamızdaki arkadaşlarla birlikte hoca Gazi Mustafa Kemal Atatürk için dua edecek mi diye merakla bekledik ama maalesef etmedi. Bunun üzerine masamızdaki ve yan masada bulunan arkadaşlarla birlikte “Gazi Mustafa Kemal Atatürk için niye dua etmiyorsun? Bu yaptığın çok ayıp.” diyerek tepki gösterdik.

Bu tepkilerden sonra hocalar yemeklerini bırakarak salonu terk etti. Bu arada yetkililerden birisi yemek duası sırasında şehitlerimiz için yapılan duanın tekrar edileceğini ve duaya Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adının da ekleneceğini söyledi.

İftar vakti geldi. Oruçlarımızı açtık. Yemeğin ortasında hoca yemek duasına başladı ve devamında yaptığı ayıbı telafi etme anlamında içine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını koyarak vatan kahramanlarımız için dua etti. Ardından Bozüyük İlçe Kaymakamımız Sayın Adem Öztürk günün anlam ve önemini belirten, Atatürk’ü saygıyla ve rahmetle anan güzel bir konuşma yaptı.

Kaymakamız Adem Öztürk’ün konuşması, salonu dolduran sevgili hemşehrilerimiz tarafından dakikalarca alkışlandı.

Bu tür ayıp işlerin ülkemizin değişik yerlerinde yapıldığını, esas ayıbı milli günlerimizde Atatürksüz mesaj yayınlayarak Diyanet İşleri Başkanı tarafından yapıldığını şaşkınlıkla duyuyoruz.
Burada milli günlerimizde Atatürksüz dua okuyan kimi hocalara soruyoruz;

“Hayatı anadan uzak, eşten uzak cephelerde geçen, bizlere üzerinde özgürce yaşayabileceğimiz vatan bırakan, milletimiz daha mutlu yaşasın diye Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve bir dizi devrimler yapan, ülkemizi çağdaş uygarlık yoluna sokan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le ne sorununuz var?”

“Mensubu olduğunuz ve ekmeğini yediğiniz Diyanet İşleri Başkanlığını rahmetli Atatürk kurmadı mı?”
“Adını anmayarak Atatürk’ü kalplerden ve hafızalardan sileceğinizi mi sanıyorsunuz?”
“Unutmayın ki Atatürk Türkiye’dir, Türkiye Atatürk’tür.”

ABD emperyalizminin, ülkemizin rejiminden, üniter ve ulus devlet yapısında rahatsız olduğunu, bu nedenle aralarında ülkemizin ve komşu ülkelerinde de bulunduğu Ortadoğu ülkelerinin kaos içine sokularak parçalanmaları için projeler uyguladığını herkes öğrendi ama anlaşılan o ki bazı hocalarımız bu ABD projelerinden haberleri yok!…

Atatürk’ü silmeye çalışmak, Atatürk devrimlerini ve cumhuriyet devrimlerini yok etmeye çalışmak, ABD emperyalizminin değirmenine su taşımak demektir. Milli günlerde verilen mesajlarda ve yapılan dualarda Atatürk’ün adını anmamak, vefasızlığın ve nankörlüğün daniskasıdır.

Ayıp işleyen hocalarımıza tavsiyem, Atatürk’ü, ülkemiz ve milletimiz iç yaptıklarını öğrenmeleri, Cumhuriyet tarihini, Türk tarihini, özellikle Atatürk’ün yazdığı Nutuk kitabını iyi okumalarıdır ve bir daha asla böyle bir ayıp yapmamalarıdır.
MUSTAFA AKSU

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!