Sözü edilen kapılar otogarın tam merkezinde! Açık ihale açtık ! Sen girseydin madem oranın ihalesine!

Bozüyük Belediye başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, son günlerde bazı basın organlarında çıkan "CHP İlçe Başkanına kıyak iddiası" başlığı ile çıkan ve Bozüyük terminalinde yazıhanesi olan Naim Bayırbaşı'nın, Bozüyük Belediyesi’nin terminale yaptığı ek giriş kapısıyla CHP İlçe Başkanı İhsan Esel’e kıyak yapıldığını iddia etmesine tepki göstererek " Açık ihale yaptık! Son baharda yaptığımız açık ihaleye sen girseydin madem oranın ihalesine! Ama ne oldu da sonradan şikayetçi olmaya başladın! Bunlar tamamen tesadüf" dedi.

featured

Bazı basın organlarında çıkan “CHP İlçe Başkanına kıyak iddiası” başlığı ile çıkan ve Bozüyük terminalinde yazıhanesi olan Naim Bayırbaşı’nın, Bozüyük Belediyesi’nin terminale yaptığı ek giriş kapısıyla CHP İlçe Başkanı İhsan Esel’e kıyak yapıldığını iddia etmesi üzerine Bozüyük Belediye başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu Bozüyük Haber Ajansı muhabirine konu hakkında bilgi verdi.

Biz geldiğimizde otogarda bulduğumuz durum şuydu.

Vatandaşlarımızın ve orada bulunan bilet satış yazıhanelerinin şikayet ettikleri, ısıtıcıları çalışmayan bir otogar, giriş çıkışları mesafeyi uzatan otagarın yanlarında bulunan kapılar, terminaller bölgesine arazi çevresinden girişin her noktadan açık olduğu ve otobüs giriş kapısının bariyer sisteminin bile çalışmayan bir otogar.

Biz bu sene başında 2021 Mart ayında otogarda düzenleme kararı aldık ve başladık. Önce vatandaşların geldiği, otogara giriş noktasında bir tanesi batı bölgesinde en dip uçta, bir taneside doğuda yan cepheden girişli bir sistem vardı. Bu çok yanlıştı, otobüs terminallerinin olduğu yerede iki ayrı kapıdan çıkılıyordu.

Açık ihalede herkes, özgürce oradaki bilet satış yerlerinin ihalesine girdiler

Önce otogarın tüm etrafını tel örgüyle çevirdik, sonrada kenarlardaki kapıları kaldırdık. Vatandaş otogara geldiğinde ve terminalden de otogara girmek için otogarların tam orta noktalarına kapı açtık, giriş çıkış kapısı belli oldu. Yazıhanelerin de süreleri doluyordu, Eylül, Ekim ayında otogardaki bilet satış yerlerini açık ihaleye çıkardık. İki defa yazıhaneler ihaleye girmediler, giren olmadı. Sonunda en son yaptığımız açık ihalede herkes, özgürce oradaki bilet satış yerlerinin ihalesine girdiler.

Açık ihalede eski firmalar yine aynı eski yerlerini tuttular

Oradaki eski firmalar eski yerlerini tuttular, yani şunu anlamıyorum madem, şikayetçi olanlar ihalede Koç Turizm’in olduğu yerin ihalesine de çıkabilirlerdi. Koç Turizm’de bırakıp başkasının yerine girebilirdi. Metro Turizm’de, Koç Turizm’in olduğu yere girebilirdi.

Son baharda yaptığımız açık ihalede sen gireydin madem oranın ihalesine!

Çünkü bu açık ihale, kim fazla arttırırsa o alır. Firmalar girdiler tuttular, hiç şikayet olmadı.

Ama ne oldu da sonradan şikayet geldi!

Otogar düzenleme yönetmeliğini harfiyen uygulamaya çalışıyoruz. Otogardaki bilet satış noktalarına ve o firmalara, bilet satışında görev alan görevlilerin SGK numaraları, TC kimlikleri ile kaç kişi ise belediyemize bildirilmesi için yazı yazdık. Biz artık bilet satış yazıhanelerinde artık kimler olduğunu takip edeceğiz.

vatandaşın bekleme alanında futbol oynadılar

Gece çekilmiş bir video var, şikayette bulunanlar oradaki görevli personelin de canını yaktılar, orada görevli personelle vatandaşın bekleme alanında futbol oynadılar. Artık otogarda bir düzen gelecek, firmalardan bu listeleri alıcaz, oradaki bizim görevlilerimiz otobüs yazıhanelerinde bulunan görevlileri takip edecek. Öyle önüne gelen o girdi bu çıktı yok, belediyenin bilgisi dahilinde otogar işleyecek.

Vatandaşlarımız bizlere teşekkür ediyor

Otogarı düzene soktuk, giriş çıkış kapı düzenlemesinden sonra seyhate giden Bozüyük’lü vatandaşlarımız kapıları yakın yere koyduk diye “sizden Allah razı olsun” diye bizlere teşekkür ediyorlar.

Bunlar tamamen tesadüf

Kapı oradaki yazıhanenin yanına denk gelmiş, o yazıhanede CHP ilçe başkanınmış, bunlar tamamen tesadüf. Bu kapıları yaparken, oluşmamış tepkilerin sonradan neden olduğunu anlamıyorum. Belki şöyle olabilir, muhtemelen şehirlerarası ulaşım salgın nedeniyle çok seyreldi. Yolcu yoktur, azalmıştır, ondan dolayı iş sıkıntısı vardır. Firmaların kimi tam donanımlıdır, kimi az donanımlıdır, bilemem ben bunları” dedi..

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!