Rotary ve Rotaract Kulübleri Meme kanseri ve çocuk felcine karşı fakındalık oluşturdular

featured

Konu ile ilgili yaptıkları açıklamada; “Rotary 1905 yılında kurulan bir sivil toplum kuruluşudur. Bizler her yıl Ekim ayında tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de meme kanserine dikkatleri çekmek, farkındalık yapmak ve Dünyada çocuk felcine son vermek için çalışmalar yapıyoruz. Neredeyse çocuk felcini bitirdik, çok az kaldı diye düşünüyoruz. Sizlerde destek verirseniz meme kanserinde farkındalığı yaratacağız, çocuk felcini de hep birlikte bitireceğiz.”

Meme kanseri, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kadınlarda en sık görülen kanser türüdür. Her sekiz kadından birinin hayatının belirli zamanlarında meme kanserine yakalanacağına bildirilmektedir. Meme kanserine karşı en iyi koruyucu yöntem erken teşhistir. Kanser yayılmadan önce teşhis edilirse % 96’ya kadar varan oranlarda, kişi yaşam şansına sahip olur. Bu kapsamda tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de 2004 yılından itibaren 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı eğitim ve taramalarla değerlendirmektedir.

Windows 7 Enterprise

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!