MİLLİ SPORCUMUZ MUHAMMET ALİ ÖZCAN İLE GENÇLERE DAİR HER ŞEY

featured

Bozüyük’lü milli sporcumuz Muhammet Ali Özcan spora 10 yaşında futbol’la Bozüyük Spor alt yapısında başladı. Burada göstermiş olduğu başarılı performansı ile 13 yaşında Eskişehir Spor alt yapısına transfer oldu. 2 yıl Eskişehirspor alt yapısında oynadıktan sonra Ankaragücü spor, Kayserispor da oynadı. Daha sonra Bozüyük spor 2. ligte 17 yaşında profesyonel futbola giriş yaptı. Serhat Ardahan spor, Bozüyük idman yurdu, Bozüyük vitra spor, Bilecik spor, Bilecik il özel idaresinde profösyonel olarak futbola devam etti. Bu süreler içerisinde 6 ameliyat geçirdikten sonra 21 yaşında profesyonel futbol hayatını sona erdirdi.

SÜREKLİ GEÇİRDİĞİM SAKATLIKLAR BENİ VÜCUT GELİŞTİRME SPORUNA YÖNLENDİRDİ

Sürekli geçirdiği sakatlık ve amaliyatlardan sonra vücut geliştirme sporuna girmeye karar verdi. Bu bağlamda milli sporcumuz Muhammet Ali Özcan kendi sağlıklı yaşam merkezini kurdu. Daha sonra profösyonel spor hayatına vücut geliştirme sporunda yarışmalara katılarak dereceler almaya başladı. Genç erkeklerde atletik fizik vücut geliştirme dalında milli takıma seçildi. Dünya şampiyonalarına katılan Özcan, buralarda dünya 4.sü oldu.

BELEDİYE BAŞKANIMIZIN MOTİVASYONU

Dünya şampiyonasına giderken bana en büyük motivasyon ve moral olarak şimdiki belediye başkanımız Mehmet Talat Bakkalcıoğlu verdi. Düşünün yarışmaya girmeye az kala, başkanımızın beni telefonla arayıp başarılar dilemesi beni aşırı derecede motive etmişti. Kendisine buradan çok teşekkür ederim.

SOSYAL FAALİYETLER OLMAZSA OLMAZ

Bozüyük’te sosyal aktiviteler olmadığı sürece gençliği kontrol altına alamayız. Bunun için gençlerimize kaliteli bir eğitim, aktif sosyal tesisler ve enerjilerini atabilecekleri her türlü spor dalları olmak zorunda. Eğer bu ortamı sağlayamazsak gençlerimiz her türlü kötü alışkanlıklara sarılır, geleceklerini mahvederler. Daha önceden böyle sigara ,alkol,uyuşturucu madde içen bir çok tanıdığım, spor salonuma gelerek, spor yapmanın yanı sıra sosyal faaliyetler içerisine girerek çok şükür bu kötü alışkanlıklarından uzaklaştılar.

SABIRLI OLUN ACELE ETMEYİN

Gençlerden en fazla aldığım soru ne kadar zamanda ideal vücuda sahip olabilirim. İdeal vücuda sahip olmanın zaman dilimi ile bir alakası yok. Kimi insan gelir, 6 ay boyunca kaltesiz, bilinçsiz bir antronörle çalışır, beslenmesine yeteri kadar dikkat etmezse bu kişi değil altı ay, senelerce çalışmış olsa dahi başarılı bir sonuç elde edemez. Ama eğitimini kaliteli bir antrönörden alan bir insan ,çalışma ve beslenme programına uyduğu takdirde ay, ay gelişme kaydeder. Bilinçsiz bir antronör verdiği çalışma programı ile sizi sakat bırakabilir, onun için bu spor küçümsenecek ve basit bir spor değildir. Bu spor ile ilgilenenler mutlaka bilinçli bir antronörle çalışmak zorundadır.

DOPİNG DEN UZAK DURUN

Bu spora gönül vermek isteyen arkadaşlara tavsiyem şudur. Sakın olaki bir an önce vücutlarını geliştirmek için doping tarzı kimyasal maddeleri kullanmasınlar, vücutlarına sokmasınlar. Bu iş ölüme kadar gidebilir. Sabırlı olsunlar, sporun zevkini tadarak varsınlar. Yoksa kısa yoldan yapılan doping ile vücutlarına müthiş zarar verirler, eğer kullanıyorsalarda bir an önce doktora gidip, kontrollerini yaptırıp bu maddelerden uzak dursunlar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!