KUWAIT’Mİ YOKSA KUVEYT CAMİSİMİ DERKEN SON NOKTAYI M.TALAT BAKKALCIOĞLU KOYDU

featured

KUWAIT Camii isminde İngilizce harflerinin oluşu Bozüyük halkının sosyal medyada ve kendi arasında çok tartışılan konularından biri olmuştu. Dönemin belediye başkanı Fatih Bakıcı ile Kuveytli iş adamı Ad Hesham Salem Andulwahab Alroomı arasında imzalan protokol’de 9. maddesinde inşa edilecek olan camiye “Kuwait” ismi verilecektir maddesi, cami isminde halk arasında tartışmalara yol açmıştı.

TÜRKİYEDE İNGİLİZCE İSİMLİ BİR CAMİ OLMAZ

“KUWAIT” ismi cami tabelasına takılınca kamuoyunun sesi daha gür çıkmaya başlayınca durum karşısında Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Bozüyük halkının sesine kulak verip “Türkiyede ingilizce isimli bir cami olmaz !Birde yabancı bir ülkeyi temsil ediyor ! Bu uygun değil !” diyerek “Derhal Kuveytli iş adamıyla görüşün ,ister kendi ismini veya ailesinin ismini ,ister şirketin ismi neyse onu koyalım” diye talimat veriyor.

PROTOKOL VAR! KUWAIT İSMİNİN GEÇMESİ GEREKİYOR!

Kuveytli iş adamı Ad Hesham Salem Andulwahab Alroomı ile belediye yetkilileri görüşmelere başlıyor. Ancak karşıki taraf dönemin belediye başkanı Fatih Bakıcı ile aralarında protokol olduğunu ve bu protokolün 9.maddesinde “inşa edilecek olan camiye “Kuwait” ismi verilecektir maddesi” ni öne sürüyor. Belediye yetkilileri durumu Başkan Bakkalcıoğluna bildiriyorlar ve protokol ortaya çıkartılıp inceleniyor. Gerçektende böyle bir maddenin protokolde yer aldığını gören Bakkalcıoğlu diğer taimatını veriyor.

O ZAMAN BOZÜYÜK KUVEYT CAMİSİ OLSUN! AMA KUVEYT MUTLAKA TÜRKÇE YAZILACAK

Başkan Bakkalcıoğlu “o zaman Kuveytin önüne Bozüyük kelimesini getirelim Bozüyük Kuveyt camisi olsun.Ancak Kuveyt yazısı mutlaka Türkçe olacak” talimatını verir ve bunu Kuveytli iş adamına gönderirler. Karşıki taraftan olumlu cevap gelir ve Bakkalcıoğlu’nun girişimleri sayesinde “KUWAIT” isimli cami bundan sonra “BOZÜYÜK KUVEYT CAMİ” olur.
Kuveyt cami protokolü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!