Kendi ülkesine faydası olmayan mültecinin benim ülkeme ancak zararı olur

featured

AKP Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay’ın, Suriyeli göçmenler için “Önemli bazı yerlerden Suriyelileri bir çekin, ülke ekonomisi çöker” ifadelerine tepki gösteren Bozüyük Demokrat Parti ilçe başkanı Naim Bayırbaşı;

“Ülke ekonomisi zaten çökmüş, milli gelir düşmüş, enflasyon çıldırmış, faizler yükselmiş, işsizlik sayısı artmış, mutfakta dert pişiyor. Sayın Aktay siz neyin kafasını yaşıyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti devleti’nin ekonomisi eğer sizin dediğiniz gibi önemli yerlerdeki Suriyeli’lere kaldıysa vay ülkem vay!” dedi.

Açıklamasına devam eden Bayırbaşı, “Şu ana kadar ülkemizin Suriyeli sığınmacılar için harcadığı para 38 milyar doları buldu. Bayram vesilesiyle birçok Suriyeli sığınmacının ülkelerine gittiklerini ve Türkiye’ye geri döndüklerini biliyoruz.

Avrupa’daki Suriyeli sığınmacılar Suriye’ye tatil için gittikleri zaman tekrar gittikleri ülkeye kabul edilmiyorlar. Olması gerekende bu olmalı. Bir ülkeden savaş için kaçıyorsun ve tatil yapmaya o ülkeye gidiyorsanız bunun anlamıda Suriye’de yaşam şartları oluşmuş ve savaş bitmiş demektir. Bu misafirlik çok fazla uzadı” dedi.

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!