NAİM BAYIRBAŞI ‘HOCALI KATLİAMINI UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ’

featured

MHP Bozüyük il genel meclisi adayı Naim Bayırbaşı, mesajında, Ermenistan birliklerinin, 27 yıl önce, 26 Şubat 1992’de Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı’ya düzenledikleri saldırıda, 613 Azerbaycan vatandaşının, çocuk, kadın, yaşlı ayrımı gözetilmeden zalimce katledildiğini hatırlattı. Üzerinden 27 yıl geçen Hocalı katliamına uluslararası adaletin kör, dünyanınsa sağır ve dilsiz kaldığını vurgulayan Naim Bayırbaşı, şunları kaydetti:

“Azeri kardeşlerimiz şüphesiz yakın tarihin gördüğü en acımasız, en vahşi katliamlardan birine maruz kalırken, yaşanan vahşet ‘Hocalı Katliamı‘ olarak insanlığın hafızasına bir kara leke olarak kazınmıştır. Hocalı’daki bu insanlık dışı katliamın acısını her zaman yüreğimizde hissediyor, Azerbaycanlı kardeşlerimizin acılarını paylaşıyoruz.

UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ !

Hocalı’da Müslüman Türk soydaşlarımıza uygulanan bu soykırım masumiyetin ve insanlığın katledilişidir. 27 yıldır suçluların adalet karşısına çıkmamış olmamasıyla beraber bu soykırımı unutmamak, dünyaya duyurmak ise böylesi katliamların bir daha yaşanmaması açısından büyük bir gereklilik ve boynumuzun borcudur.Şehitlerimizin ruhu şad olsun! Unutmadık, unutmayacağız,
unutturmayacağız.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!