İŞÇİLERİ SEVİNDİREN GELİŞME.. O PARAYI ALABİLİRSİNİZ

featured

Avukat Şerife Köse resmi gazetede yer alan ve işçiler açısından sevindirici olan konu üzerinde açıklamada bulundu.Avukat Şerife Köse yaptığı açıklamada;
“Vergi tüm vatandaşları yakından ilgilendiren bir konudur. Genelde vergiyle başlayan tüm resmi yazılar vatandaşı terletse de Resmi Gazete’de 30 Ocak’ta yayınlanan

‘GELİR VERGİSİ KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN’

vergi konusunda pek çok değişiklik getirmiş, özellikle işçiler açısından sevindirici bir madde de kanunda yer bulmuştur. Şöyle ki bu kanunun 4.maddesiyle yapılan değişiklik uyarınca 27/03/2018 tarihinden önce işçilik tazminatlarını alarak iş akdini sonlandırmış işçiler tazminatları için ödedikleri gelir vergisini iade alabilirler. ” dedi.

Açıklamasına devam eden Avukat Şerife Köse ; “Burada işçileri ilgilendiren iki detay vardır;
En önemli detay bu bedeller için dava açılmamış olması ve zaman aşımı hususudur. Gelir vergisi iadesi 5 yıllık zaman aşımına tabidir. Kanunun öngördüğü üzere ancak 31/01/2014- 27/03/2018 tarihi aralığında işçilik tazminatlarını alarak vergilerini ödeyen işçiler bu kanundan yararlanabilmektedirler.Bu tarih aralığında işçilik alacakları için gelir vergisi ödemiş işçiler, ödedikleri verginin iadesi için yetkili vergi dairelerine dilekçe ile başvurarak ödemelerini gerin alabilirler. Kanunun öngördüğü üzere, ödenen bedelin iadesi için dava yoluna başvurmuş işçiler bu hükümden faydalanamazlar. Ancak dava açan işçilerin mevcut davalarından vazgeçmiş olmaları durumunda kanundan faydalanabilme imkanları saklıdır. Bu kişiler de vergi müdürlüklerine müracaat ederek ödedikleri verginin iadesini alabilirler ” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 1 Şubat 2019, 22:53

    Öncelikle Merhaba Şerife Hanim o ödemler arasinda çaluştim giriş çikiş yaptim başka bi işe girdim tazminat filan da almadim bende vergi iademi veya tazminatimi geri alabilir miyim beni bu konuda bilgilendirsenuz çok memnun olurum.

    Cevapla
    • 1 Şubat 2019, 23:56

      Merhaba Kazım bey, öncelikle kanun 27.3.2018 tarihinden önceki vergi kesintisini kapsıyor. Tazminatınızı bu dönemde almamış ve içinden vergi kesintisi yapılmamışsa kanun maddesinden faydalanmanız mümkün gözükmüyor. İş akdinizin fesih şekline göre zamanaşımı dolmadı ise işçilik alacaklarınızı alabilmeniz mümkündür. Bunun için zamanaşımı dolmadan kanun yollarına başvurmanızı tavsiye ederim.

      Cevapla
Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!