Hurma yemeyince cehennemlik olunmuyor

featured

Ramazan ayı iftar menüsünden eksik etmediğimiz, çoğu müslümanın iftarını açarken sünnet olarak kullandığı mübarek meyve olan HURMA. Peki, bu hurma bizim ülkemizde yetişmiyor.

Bildiğimiz üzere dünya tohum ticareti İsrail’in elindedir. Yahudi ülkesi olan İsrail, aynı zamanda HURMA yetiştiriciliğinin ciddi yüzdesini elinde tutmaktadır. Çok küçük yüzdesi ise Kabe’yi işgal eden Suudlar ve türevlerinin elindedir.

İsrail’in tohumlar üzerinde nasıl oyunlar oynadığını tüm dünya bilmektedir. Ramazan mübarek günde tüm televizyonlarda neyin haram neyin sevap tartışması yapılırken, biz müslümanların alın terlerini her zaman olduğu gibi İsrail cebine indirmektedir.

Düşünün ki İsrail domuz eti yemediği halde ülkesinde bir çok domuz çiftliği var ve Hristiyanlara satmak için yemedikleri halde domuz yetiştirmekten vaz geçmiyorlar. İsrail, para kazanmak uğruna her şeyleri yaparken ve biz müslümanlar en ufak bir sıkıntıda İsrail’ i ve mallarını boykot ederken neden, işin içine Hurma girince sessiz kalıyoruz.

Hurma yemeyince cehennemlik olunmuyor. Ülkemizde , Kur’an da adı geçen meyvelerden incir bol miktarda yetiştiği halde neden hurma yerine inciri tüketmiyoruz.

İnciri yetiştiren bizim insanımız ve bizim vatan toprakları içerisinde üretiyor. Ama lafı gelince tarım bitti demeyi biliyoruz. İncir yiyelim kuru kayısı yiyelim üreticimiz kazansın ülkemiz kazansın
Naci Mercan

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!