Geceleri üretip, gündüz satıyorlar

featured

“İşini kaybetmiş, batmış ya da daha önce pastanede çalışmış kişiler, herhangi bir binanın altında tabelası olmayan dükkanlarda merdiven altı üretim yapıyor. Bunların içinde gündüz çalışan da var ama genelde geceleri çalışıp, üretim yapıyorlar.

Gündüz de sokak köşelerinde, pazarlarda arabalara doldurup satış yapıyorlar. Düğün salonlarına toptan satanlar bile var. Motorize araçları kullanıyorlar. Mesela karavan tipi minibüsler ile binek arabaların içine, bagajına ızgara yaptırmışlar ve 8-10 çeşit tatlı koyup satıyorlar.

Maalesef denetim yapılması çok zor. O insanlara herhangi bir yaptırım yok. Çünkü kişi kayıtlı değil, belediyeden ruhsat almamış. Herhangi bir cezai müeyyide almıyor.

CEVİZ YERİNE BOYALI FISTIK
Üretimi daha ucuza getirmek için sağlığa zararlı ya da ucuz ürünler kullanıyorlar. Tatlıya Antep fıstığı yerine soya fasulyesi konuluyor. Yer fıstığını boyayıp, ceviz gibi baklavanın içine seriyorlar. Sanayide kullanılan glikozu, şeker yerine kullanıyorlar. İnsanlarımız daha ucuz olduğu için bu ürünlere tenezzül ediyor. 50 TL’ye baklava alamayan, 5-10 TL’ye satılan bu baklavaları alıyor.”

BİLİNEN YERLER TERCİH EDİLMELİ
Sabırlı , misafirlere ikram etmek için şeker, çikolata ve tatlı alışverişi yapacak vatandaşları da uyardı:
“Daha sağlıklı gıdalar tüketebilmek için piyasadaki daha ucuz ürünlere tenezzül edilmemeli. Daha önce yedikleri, markasını bildikleri ürünleri almalarını tavsiye ederiz.

Bu dönemde ikram için aldıkları tatlıları, mahallelerinde tanıdıkları, güvendikleri esnaflardan almaları daha uygun olacaktır. Herhangi bir sıkıntı olduğunda ya da beğenmediklerinde iade edebilecekleri yerlerden alışveriş yapmalarını tavsiye ediyoruz.”
Hayrettin Sabırlı
* Şeker ve çikolata: 1 kg 12 TL ve 60 TL arası
* Tatlı çeşitleri: 1 kg 25 ilâ 60 TL arası olduğunu belirtti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!