En anlamlı asker kınası Bozüyük’te yakıldı

featured

Programda ilk olarak Mevlidi Şerif okunarak ardından hep birlikte oruçlar açılarak iftar yemeği yenildi. Ardından konuşan Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Çelik misafirlerine ‘hoş geldiniz’ diyerek etkinlik hakkında bilgi verdi.

Konuşmasında “En Büyük Asker Bizim Asker” adlı etkinliği 7 yıldır sürdürdüklerini dile getiren Dernek Başkanı Çelik “Bu yıl 7.’sini düzenlediğimiz “En Büyük Asker Bizim Asker” etkinliği ile engelli olup askerliğini yapamamış vatandaşlarımız 1 günlük de olsa bu görevlerini yerine getiriyorlar.

Vatan, bayrak, ezan millet aşkına, bu ulvi görevi 1 günde olsa, gönüllü olarak talepte bulunan arkadaşlarımıza Genel Kurmayımızın kanun gereği uyguladığı bu uygulamayı bizde 7 yıldır sürdürüyoruz. Şu zamana kadar yaklaşık 100 civarı vatandaşımıza bu temsili askerliğini yaptırdık, terhis belgesi aldırdık. Bu senede aynısını düzenliyoruz.

Programımıza katılan hepinizden Allah razı olsun. Bizler toplumun bir gerçeğiyiz. Ortak noktamız insanlık. Bu bilinçle bizlere karşı duygusal olup, acıma duygusu ile değil de insani olarak bakmanızı istiyorum. Bu akşam bu programın düzenlenmesinde destek veren başta Bozüyük Belediyesi olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından söz alan Bozüyük Belediye Başkanı M. Talat Bakkalcıoğlu “Bozüyük Engelliler Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen iftar yemeği ve asker kınasına katıldık. Önümüzde ki süreçte otistik ve down sendromlu vatandaşlarımız için planladığımız yaşam alanı projemizi paylaştık. Katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaymakam Hasan Yaman ise, dernek çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek çok güzel faaliyetleri olduğunu kaydetti. Bir günlük de olsa temsili askerlik görevini yerine getirecek bireyler ve ailelerini kutlayarak hayırlı teskereler diledi.

Duygulu anların yaşandığı ve engelli ailelerinin göz yaşını tutamadığı kına gecesinde asker adaylarına tekbirler ve dualar eşliğinde kına yakıldı. Programın devamında ise engelli gençler ve aileleri müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!