EŞİT VATANDAŞLIK HAKKIMIZI SOSYAL GÜVENLİKTE’DE İSTİYORUZ

featured

Tüm emekliler derneği tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinlikte Dernek başkanı Ramazan Peker yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi;

“Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün emekliye ayrıldı 30 Haziran 1927 gününün Emekliler günü, içinde bulunduğumuz haftanın da emekliler haftası olarak ,Emekliler platformumuzca geleneksel hale getirilerek kutlamaktayız. Günün anlam ve önemini belirten etkinlikler ,genel merkezimizden Anıtkabir ziyaretlerimizle başlayarak etkinliklerimiz yurt genelinde şubelerimizce de düzenlenmektedir.

2019 yılı Emekliler Haftası başlarken ,ülkemizde yeterli beslenebilmesi için zorunlu harcamaların açlık sınırı 2067 TL dır. Bu gün emekli %80 ‘ninin açlık sınırı altında aylık almakta, emelilerin bu zor şartlarla hayatını idame ettirmeye çalıştığı, günümüzde;

Mustafa Kemal Atatürk’ünde belirttiği gibi ” Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır” diyerek yaşlı ve emekliye ne kadar büyük bir önem verdiğini göstermiştir.

Hayatlarının en verimli ve dinamik çağlarını devletine, milletine hizmet ederek geçiren emeklilerimizin, emeklilik döneminde sağlıklı, huzurlu, refah içinde bir hayat sürmeleri en büyük isteğimizdir.

Ülkemizin kalkınmasına değerli hizmetler yapan ,alın teri döken emeklilerimize en iyi hayat şartlarını sağlamak sosyal devlet anlayışının da bir gereğidir.

Emekliler olarak anayasamızda “vazgeçilmez bir unsur olan eşit vatandaşlık hakkımızı” sosyal güvenliktede istiyoruz.

2019 ikinci dönem artışının emeklinin temel gıdaya gelen artışlar 6 aylık %20 nin üzerinde artmıştır. Bu kesinlikle göz ardı edilmesin, artışların tüfe artı refah payı olarak belirlenmesi, emekliler arasında toplu sözleşme ve tüfe olarak yapılan ayrımcılıklar emeklileri üzmüştür.

Haftamız münasebetiyle emekliler olarak Anıtkabir ziyareti ve devlet erkanı ve siyasi parti liderleri ziyaret edilecek, derneğimiz emeklilerin mağduriyetini hafta süresince yurt düzeyin şubelerimizde yapılan etkinlikler içinde isteklerimiz dile getirilecek.

Emekliler gününün ve içinde bulunduğumuz emekliler haftasının sorunlarımıza çözüm getirilmesi için bir vesile olması, bu umut ve inançla çok değerli üyelerimizin ,tüm emeklilerin, emekliler haftasını ve emekliler gününü kutluyor, nice emekliler gününde buluşmak umuduyla mutlu ve sağlıklı bir yaşam diliyorum” dedi.

Etkinliğe Bozüyük kent konseyi başkanı Nurettin Oydu’nun yanısıra bazı sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve vatandaşlar katıldı. Etkinlik oyun havaları eşliğinde sona erdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!