Emekliler harçlık değil insanca yaşamak istiyor

Birleşik Emekliler Sendikası Bozüyük Şubesi üyeleri önceki gün, genel kuruldan sonra ilk defa bir araya geldi. Gerçekleşen toplantıda sendika üyeleri fikir alışverişinde bulundu. Sendika üyeleri emeklilerin yaşadıkları sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili olarak hazırladıkları basın açıklamasını en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade ettiler.

featured

26 Kasım 2023 tarihinde yapılan genel kuruldan sonra yeni başkan İsmail Düşünen, MYK yönetim kurulu üyesi Emine Göktürk Çelik ve yönetim kurulu üyeleri tarafından düzenlenen geniş kapsamlı toplantıya kalabalık bir üye katılımı ile gerçekleşti. Toplantıda sendikal faaliyetlere yönelik istişarelerde bulunuldu.

“Güç dengeleri değiştirir, sendikalı ol güçlü ol” sloganı ile yola çıktılarını belirten Sendika Başkanı İsmail Düşünen, “Emekliler Ülke genelinde en büyük sayısal güce sahip. Emekliler sosyal ve ekonomik anlamda toplumun en mağdur kitlesidir. Bu alandaki boşluğu doldurmak ve süreci doğru etüt etmek için emekli dostlarımızla bir araya geldik. Tüzüğümüz ve kuruluş bildirgemizde her siyasal düşünceden her etnik kökenden, her kültürden, her inançtan sadece emekli kimliği ile bir araya gelen, emeklilerin sorunlarına hizmet eden bir yapıyız” dedi.

Türkiye’de 16.2 milyon emekli nüfusun yaklaşık 12 milyonu asgari ücret veya altında ücret aldığını belirten MYK yönetim kurulu üyesi Emine Göktürk Çelik, emeklilerin insanca yaşaması için mücadelenin devam edeceğini bildirdi. Emekli olduğumuz için yoksul değiliz, örgütsüz olduğumuz için yoksuluz” dedi.

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!