Emeklilerimiz insanca yaşayabileceleri bir maaş artışını hak ediyor

featured

İntibak yasası’nın bir an önce meclisten geçmesi gerektiğini bildiren Bozüyük Birleşik Emekliler Sendikası Şube Başkanı Nazmi Yüksel şunları söyledi;

“Kamuoyunun da takdir edeceği gibi emeklilerimiz, uzun yıllardan beri açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşamakta olup yaşam mücadelesi vermekte, çocuklarını okutmada, evlendirmede, evine ekmek götürmede, elektrik-doğal gaz faturalarını ödemede büyük zorluklar yaşamaktadır.

Özel sektörde, kamuda çalışarak, esnaflık yaparak, çiftçilik yaparak yıllarını milletimize hizmet etmiş emeklilerimiz insanca yaşayabilecekleri bir emekli maaşı almayı fazlasıyla hak etmektedirler.

Bu çerçevede devlet yetkililerimizden talebimiz, 3 Ocak 2023 günü açıklanması beklenen emekli maaşlarının askeri ücretin üzerinde olacak şekilde düzenlenmesi, bayram ikramiyelerinin bir maaş tutarında olması, emeklilerin sağlık katkı paylarının kaldırılması ve Anayasa mahkemesi kararı gereği çıkması gereken intibak yasası’nın ivedilikle meclisten geçirilmesidir” dedi.

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!