Bozüyük’lü Roman vatandaşlar tek ses oldu; “Askerimiz şehittir”

featured

Caner Sarmaşık için Bozüyük’lü Roman vatandaşlarımız tek ses oldu: “Askerimiz şehittir” dediler. Bozüyük Tekke mahalle Boğalar deresi’nde bir araya gelen Roman vatandaşlar, pandemi kurallarına uyarak, burada ellerinde Türk bayrakları ile önce istiklal marşını okudular, sonrasında basın açıklaması yaptılar.

Piyade Er Caner Sarmaşık’ın kesin ölüm şeklinin açıklanmadığını ileri süren Bozüyük’lü Romanlar, “Basında iddia edildiği gibi Caner Sarmaşık nöbetteyken intihar etmedi, komutanının beylik silahı ile vuruldu. Hepimiz Türk vatandaşıyız ve bu vatanda, bu bayrak altında yaşıyoruz. Edindiğimiz bilgilerde daha önceden komutanı tarafından Caner Sarmaşık’a ağır hakaretler, sen Romansın, sen şusun daha aşağlayacı kelimelerle dışlamalar yapıldığınıda öğrendik. Bizler devlet yetkililerimizden ve sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuyu detaylı olarak geniş çaplı olarak araştırılmasını ve Piyade Er Caner Sarmaşık’ın şehitlik rütbesinin verilmesini istiyoruz, şehidimizin ve ailesinin hakkıda teslim edilmelidir ” dediler.

Basın açıklamasının ardından Bozüyük’lü Roman vatandaşlarımız Türk bayrakları ile birlikte “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları atarak yürüyüş düzenlediler. Alkışlar eşliğinde yapılan kısa yürüyüşün ardından vatandaşlar dağıldı.

İLGİLİ HABER:
* Bozüyük Romanları tüm şehit ve gazilerimiz için mevlid-i Şerif okuttu

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!