Mazlumun ahı indirir şahı

featured

Tüm İşci Emeklileri Derneği Bozüyük Şubesi başkanı Ramazan Peker yaptığı açıklamada, emekli bayram ikramiyelerine 4 yıl aradan sonra ilk defa zamlandığını ve alınan yüzde 10’luk zammın emeklilere sadaka verilir gibi verildiğini, “600 vekile 22 bin TL. bayram ikramiyesi verdim, emeklilerin ise 85 TL. yapıyordu, 15 TL. de ben verdim” diyemi oy isteyeceksin emekliden sayın cumhurbaşkanım”.

Bayram ikramiyelerine gelen zammı ramazan sadakası olarak nitelendiren Peker tepkisini şöyle dile getirdi;
2018 yılında verilmeye başlanan bayram ikramiyeleri, yılda yapılan 6 aylık zamlara göre, ikramiyelerimizde 4 yılda 6 aylık yüzde 7, yüzde 8 enflasyon zammına göre 6 ayda enflasyon zammı verilseydi, 4 yılda verilen enflasyona göre 4 yılda yüzde 8 zamma tekabül edildiğinde, şu anda bu bayram alacağımız ikramiye 1600 TL olması gerekirdi.

Diyanetin açıklamış olduğu fitre 30 TL. kişi başı bir ailede 5 kişi olsa, fitre 150 TL yapıyor sizin anlayacağınız hükümet bize diyanetin açıkladığı fitre miktarı kadar bile zam veremedi.

Bir milletvekiline 22 bin TL. bayram ikramiyesi yatarken, emekliye 100 TL. Bu Allah’tan revamı. 12 milyon emekliye sayın cumhurbaşkanı, birde yüzde 8.5 enflasyon farkı 85 TL yapıyor, 15 TL’de benden diyor. Sayın cumhurbaşkanım 600 vekile 22 bin TL verirken, 12 milyon emeklinin bakmakla mükellef olduğu azami 30 milyonla alay mı ediyorsunuz! Sayın cumhurbaşkanım yarın zamanı geldiğinde 12 milyon emeklinin karşısına çıkıp oy isteyeceksin, o zaman ne diyeceksin?

Yazık bu emeklinin haline, son günlerinde bile yaşama hakkı yok, 100 TL ile 10 yaşındaki torununun gönlünü yapamıyor.

100 TL’yi Ramazan fitresi vermeye bizler utanırken, emekliler de fitreye zekata muhtaç duruma geldi. 2018 de bin TL. ye bir küçükbaş hayvan alınırken, bugünün şartlarında 15 kiloluk hayvan alamıyor, kurban kesmeyi et yemeyi unuttu emekliler, hiç olmazsa 4 yıllık enflasyonu baz alıp 1500 TL yapılsaydı belki bir nefes alırdı emekliler.

Gün gelince bu emekliler, yüzde 8,5 le çok iktidarları baraj altında bıraktı, mazlumun ahı indirir şahı sayın cumhur başkanım. Emekliler 100 TL’lik sadaka fitresiyle hafife alınacak bir kitle örgütü değil, 12 milyon emekli eşleriyle 24 milyon, 2 şer çocuğu olsa 48 milyon, azami Türkiye nüfusunun yarısını temsil ediyor.

Lütfen devlet yetkilileri, emeklinin sesine kulak verin! Bizleride biraz insan yerine koyun, son günlerimizde insan gibi yaşama hakkımız olsun. Evlatlarımızdan vazgeçtik, torunlarımızdan köşe bucak kaçmayalım. Sizlerden çok bir şey beklemiyoruz, inşallah emeklinin çilesini acısını ızdırabını şu son günlerde kulak verip hatırlamanızı bekliyoruz!

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!