Bozüyük örnek şehir olabilir

featured

Bozüyük 2013 yılına kadar bağlı olduğu ilden nüfus ve ekonomi olarak büyükken, bugün çok gerilerde kaldı. Organize sanayimiz boş, turizm yatırımımız yok, Lojistik merkez olmadan uzak bir seyir takip ediyoruz. Eskişehirde Tülomsaş, tusaş,hava ikmal, arçelik, otosan gibi devasa kuruluşlar varken, Bursada otomobil fabrikalarına ilave olarak yerli otomobil fabrikası yapılırken, Bozüyük de yan sanayinin gelişmemesi ayrı bir üzüntü kaynağıdır.

Bugün Bozüyük sanayi ve ekonomide durgunluk ve gerileme yaşarken, diğer ilçelere ve Bilecik merkeze yapılan yatırımları okudukça neden Bozüyük bu durumu yaşadığını sorguluyoruz.

BEN VEKİLLERİMDEN UMUDUMU KESTİM, BELEDİYENİN NE PROJESİ VAR ONUDA BİLMİYORUZ

Ben sayın vekillerden umudumu kestim. Bozüyüke sadece ziyarete geliyorlar.Bir yatırım müjdesi duyamıyoruz.
Sayın Belediye başkanımız ve yardımcılarını Bozüyük sokaklarında gezerken denk geliyoruz. Onların bu yönde projeleri varmı bilmiyoruz.

Peki ne yapmalıyız…
Bence artık Bozüyük sivil toplum kuruluşları harekete geçerek ortak projeler üreterek otobüslere binerek başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bakanlıklarımıza, TÜSİAD, MÜSİAD, TOBB gibi kuruluşlara giderek projelerimizi sunmalıyız.

Bozüyükümüzü eski kalkınma ilerleme modlarına getirmeliyiz.
Diyecekseniz sivil toplum kuruluşları ile bu yöntem ile Bozüyükü tekrar şahlandırabilirmiyiz.
Ben inanıyorum. Başarabiliriz..

Bozüyükün bu halini seyretme yerine elimizi taşın altına koyarak sivil toplum kuruluşları öncülüğünde kalkınma modeline geçebiliriz..
Bozüyük ülkemize bu konuda örnek olabilir..
Bu yeni modeli uygulamaya çok geç olmadan harekete geçirmeliyiz..

Selahattin DOĞAN
Bozüyük Haber Ajansı köşe yazarı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!