BOZÜYÜK ERTUĞRUL GAZİ DERNEĞİNİN YÖRÜK ÇADIRI GÖZ DOLDURDU

featured

Söğüt Ertuğrul Gaziyi anma ve Yörük şenliklerde bir diğer yörük çadırı açan Bozüyük Ertuğrul Gazi Sosyal ve Dayanışma derneği idi.Dernek başkanı Celalettin Ateş yaptığı açıklamada ;

“Bu gün 737.Ertuğrul Gaziyi anma ve Söğüt şenliklerine geldik. Bozüyük Ertuğrul Gazi derneği olarak kendi kültürümüzü canlandırarak ,ecdadımızı yad ederek , toyumuzu şenlendirmek ve geliştirmek ,gelecek nesillere aktarmak adına elimizden gelen tüm çabamızı göstereceğiz. Burası her sene Eylül ayının ikinci haftası bizim bayramımız , geçmişten geleceğimize uzanan ümit aşılama bayramı. Şenliklerimiz ,toylarımız ,ecdadımız adına ,aşiretimiz adına, akrabalıklarımız adına burada toplanıyoruz ,aşiretlerimizle birlikte kültürümüzü canlandırıyoruz.” dedi.

Bilecik İl Genel Meclisi başkanı ve aynı zamanda Ertuğrul Gazi Kültür Dernekleri federasyonu genel başkan vekili , Türk Dünyası Yörük Türkmen birliği yönetim kurulu üyesi Oğuz Sertler’de yaptığı açıklamada;
” Bu gün burada Ertuğrul Gazinin başlatmış olduğu yayladan kışlağa göç olup kazasız belasız geldiğinin 737. si düzenleniyor. Her yıl Türkiyenin her yerinden başta Kayı boyu olmak üzere , tüm boylardan buraya katılım sağlanıyor. Türkiyenin her yerinden derneklerimiz ,federasyonlarımız burada temsil ediliyor.Bizim yılda 3 günümüzde toy düzenleniyor ,bu toyda akrabalık bağlarımız güçlendiriliyor, insanların birbirine olan kaynaşması sağlanıyor. Bu vesileylede adı yörük bayramı olarak kutlanılıyor.Bu senede Türkiyenin her yerinden akrabalarımız geldiler ,bizlerde ev sahibi dernek olarak elimizden geldiği kadarı ile devlet töreni ama ,Bilecik’in tek yörük derneği olarakta burada onları ağırlamaya çalışıyoruz. İnşaallah 738. şenliğimizde buluşmak dileği ile hepiniz Allaha emanet olun” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!