SÖĞÜT ŞENLİKLERİNDE BOZÜYÜK KURTKÖYLÜLER DERNEĞİNİN YÖRÜK ÇADIRI BÜYÜK İLGİ TOPLADI

featured

737.si düzenlene Ertuğrul Gaziyi anma ve Yörük şenliklerinde Bozüyük Kurtköylüler derneğinin açmış olduğu yörük çadırı en iyi hizmet veren çadır ödülü aldı.Bozüyük Kurtköylüler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Kültür derneği başkanı İbrahim Arabacı yaptığı açıklamada ;
Bozüyük Kurtköylüler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Kültür derneği olarak Söğüt şenliklerinde 14 . kez çadır kuruyoruz.Dünyanın hiç bir ülkesinde atasını 737 yıldır yad eden bizim memleketten başka bir ülke yok. 1281 yılında vefat eden Ertuğrul Gazi bir yıl sonra yörükler , Türkmenler buraya gelip kabri başında kurbanlar kesilerek, şifalı pilav ikramında bulunarak başlattıkları yad etmeyi 7. asırı tamamlamış bulunuyoruz.

İnşaallah bundan sonrada nice 700 yıllar nasip etsin. Ülkemizin içinde bulunduğu bu durumda bizlerin birlik ve beraberlik içinde olmamız gereken en önemli yıllardan birtanesi. Türkiyenin her yerinden gelen ve Türkmen ve yörük konfederasyonları birlik ve beraberlik içerisinde bir örnek göstererek Söğüt şenliklerini yad ediyoruz.Bundan sonrada daha gelişmiş , heryıl çitayı biraz daha yükselterek bu kutlamalara devam edeceğiz. Bizde Bozüyük Kurtköylüler derneği olarak iki yıldan beri tören alanının içerisinde en iyi hizmet veren çadır ödülü aldık. Buda bizim için, köylülerimiz için, Bozüyük’ümüz için onur verici bir olay. İnşaallah nice ödüllere ,nice takdirlere layık görülürüz.” dedi.

Bozüyük Kurtköylüler derneğinin başkanı ile iki Kerkük Türkmen delikanlısı arasındaki samimi diyalog üzerine bize açıklama yapan başkan İbrahim Arabacı ;
Geçen yıl şenliklerde Kerkük bayrağını buraya asmıştık. Kerkük’ten Ayhan Hanım diye bir ablamız geldi . Kerkük bayrağını öperek ,ağlayarak müthiş bir duygusallık yaşandı ..Yanında küçük torunu ile Kerkük ‘ten gelen Ayhan ablamız bize ” Oğlum cephede savaşıyor ,Türkmenlere yapılan katliamda ,benim gelinimi gözlerimin önünde göğüslerini keserek diri diri, canlı canlı canına kıydılar. “, diyerek geldi burada ağladı ,torunu vize alamıyormuştu ,ben Nabi Avcı milletvekilim ile görüşüp torununa vize aldı, hatta ben torununu bile evlatlık almayı bile düşündüm ,başta kabul etti ama vize çıkınca olmadı. Türkmenlere sahip çıkalım” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!