Bozüyük’te Demokrasi ve Devrim şehitlerini anma etkinliği düzenlendi

featured

Bozüyük Metrsitepe Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Bozüyük ADD başkanı Özen Sevgili ;

ÜLKESİNİN ÇIKARLARINI, KENDİ ÇIKARINDAN ÜSTÜN TUTANLARIN AYDINI OLMAK ZOR BİZİM ÜLKEDE

“Yine bir 25 Ocak günü karanlığa geçit vermemek adına mücadele eden bu halka gerçekleri haykırırken, susturulmak için katledilen aydınlarımız için buradayız. Adıyla tarihe yazdırdığı ilkeler arasında, her dönem emekçi, halkının yanında olmak ve doğruları cesaretle savunmanın, bağımsızlığımızı hedef alan emperyalizme karşı yılmadan, yıkılmadan cesaretle savaş vermek ve vatanını korumanın, Atatürk’çülüğü gerçek anlamda anlamanın, ateşten günlerde mücadeleye hazır olma ve gereklerini yapmanın, halka karşı sorumluluk duymanın, her daim ülkesinin çıkarını kendi çıkarından üstün tutanların aydını olmak zor bizim ülkemizde.

Bu konuda halkı uyaran sivil demokratik güçler olarak, bir avuçta kalsak susmayacağımızı, demokrasi, hukuk ve özgürlüğün ancak ve ancak özgür, bağımsız bir vatanla mümkün olabileceğini, cumhuriyetin kuruluş felsefesinin, Atatürk ilke ve devrimlerinin korunması için elimizden geleni yapacağız.

BİR GÜN BUNLARIN HESABI SORULACAKTIR

Bu gün Atatürk’ün, cumhuriyetin temel ilkelerinin ve devrimlerinin tasfiye edilmek istenmesine tepki göstermek, çocuklarımızın geleceğine, mesleğimize ve ülkemize sahip çıkmak, hem memleketimize, hemde katledilen aydınlarımıza karşı boynumuzun borcudur.

Anneler ve babalar çocuklarını sokak ortalarında eşkiya çetelerince öldürülsünler diye yetiştirmediler. Bir gün bunların hesabı sorulacaktır. Devlet koltuklarına dayanarak kabadayılık yapanları, sanık sandalyesinde göreceğiz bir gün.”

Bozüyük ADD başkanının konuşmasından sonra demokrasi şehitleri için şiir dinletileri düzenlendi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!