Binlerce kişi habersiz üye yapılmış: e-Devlet siyasi parti üyeliği nasıl sorgulanır?

Türkiye’nin online devlet kapısı olan e-Devlet hizmetleri arasında siyasi parti üyeliğinin sorgulanması bulunmuyor. Önemsiz görülen bu hizmet, son zamanlarda bazı vatandaşlardan gelen şikayetler ile bir kez daha gündeme geldi. Bazı kişilerin bilgisi dışında siyasi parti üyeliği bulunabiliyor. Bu durum bazı kamu alımlarında (polis, asker başta olmak) sorun çıkarabiliyor. Bu nedenle bilginiz dışındaki siyasi parti üyeliği iptali son derece önemli.

featured

Son dönem vatandaşların şikayetlerinin başında habersiz siyasi parti üyeleri yapılması geliyor. Bazı kamu personellerinin de daha önce fark etmediği biçimde siyasi parti üyeliği olduğu kendilerini şoka uğratmış durumda.

SİYASİ PARTİ ÜYELİK İPTALİ

Bir çok devlet hizmeti gibi, siyasi parti üyeliği e-Devlet üzerinden kolayca yapılabiliyor. İlk olarak e-Devlet siyasi parti üyelik sorgulama işlemi için e-Devlet girişi yapmak gerekiyor.

https://www.turkiye.gov.tr/yargitay-siyasi-parti-uyeligi-sorgula

Yukarıdaki linke gittikten sonra e-Devlet hesabınızla giriş yapıp, herhangi bir siyasi parti üyeliğiniz bulunup bulunmadığını kontrol edin. Eğer bilginiz dışında bir partiye üyeliğiniz yapılmışsa bu ekrandan iptal için hemen başvuru yapabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!