WhatsApp karanlık mod nasıl kullanılır?

featured

Twitter ve Instagram kullanıcılarının yakından bildiği karanlık mod, popüler mesajlaşma uygulaması artık WhatsApp’ta da kullanılabiliyor. Karanlık mod, hem iOS hem de Android cihazlarda isteğe bağlı olarak etkinleştirilebiliyor. Peki, WhatsApp karanlık mod nasıl kullanılır?

WhatsApp’ın karanlık modu özelliği uygulamanın “Ayarlar” bölümüne eklenmiş durumda. Kullanıcılar, WhatsApp’ın “ayarlar” menüsünde yer alan “tema seçimi” alt menüsü altından karanlık modla ilgili seçimler yapabiliyorlar. “Karanlık”, “Aydınlık” ve “Pil Tasarrufuna Göre Ayarla” bulunuyor. Kullanıcılar, “pil tasarrufuna göre ayarla” seçeneğini aktifleştirdiklerinde WhatsApp, sisteme göre hareket ediyor.

WHATSAPP GECE MODU ÖZELLİĞİ NE İŞE YARAYACAK?

Bu mod arayüzü özellikle OLED / AMOLED ekranlı telefonlar için çok daha az enerji harcar hale getiriyor. Aynı zamanda karanlık ortamdan mesajlaşmayı da kolaylaştıran koyu arayüz modu, bu görevini en iyi şekilde tamamen siyah seçeneğiyle sunuyor. Uzun bir zamandır WhatsApp’a gelmesi beklenen gece modu özelliği geceleri gözleri yormaması ve cihazın pil ömrünü uzatmasından dolayı sıkça tercih ediliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!