Bozüyük’te sağlık çalışanlarına aşılama başladı

Çin'den gelen 3 milyon dozluk CoronaVac aşısının ilk etapta iki doz halinde 28 gün arayla uygulanacağı aşılar Bozüyük'te görev yapan sağlık personellerine yapıldı.

featured

Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de yaklaşık 1 milyon 100 bin sağlık personeli bulunuyor. Koronavirüs ile mücadele kapsamında dün akşam ‘acil kullanım’ onayının verilmesinin ardından bugün Bozüyük’de aşılama süreci başladı. Sağlık çalışanlarını aşılama süreci bittikten sonra 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşları aşılama devam edecek.

ÖNCELİK SIRALAMASINA GÖRE

Sağlık personeli ile başlayan aşılama çalışması daha sonra belirlenen öncelik sıralamasına göre yürütülecek. Uzmanlar herkesin aşı yaptırmasını tavsiye ediyor. Aşı olmak isteyen kişinin ilk olarak randevu alması gerekiyor. Koronavirüs aşısı için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden https://www.mhrs.gov.tr/ veya 182’den randevu alınarak başvurulabilecek. Randevu alan kişilerin kendilerine tanımlanan zaman dilimi içinde aşılanması gerekiyor.

Aşı için randevu verildiğinde, uygulanacak olan aşı barkod ile kayıt altına alınacak. Aşılama yapıldıktan sonra da barkod sistemi ile takibi gerçekleştirilecek. Sağlık çalışanlarının aşılanması bittikten sonra ilk sırada 65 yaş ve üzeri kişiler var.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!