ATILAN ATATÜRK BÜSTÜNÜ TOPRAKTAN ÇIKARDILAR

featured

Bozcaarmut köyüne 3 kilometre kala doğayı gezme amacıyla giden Oğuzhan Yapıcı ve arkadaşı Erkan yalnız fotoğraf çekinmek için yolun kenarında durdular. Dere yatağı kısımlarında gezinirlerken ayağının demire takıldığını zanneden Oğuzhan Yapıcı , yarısı toprağa gömülü cismi yerden kaldırdıkları zaman gözlerine inanamadılar.

Toprağın içinden çıkardıkları cisim çamur içinde Atatürk büstü idi. Gençler Atatürk büstünün üzerini temizleyip dere yatağından yukarı kadar çıkartıp yolun kenarına yüksekçe bir yere koydular. Basın büromuza gelen iki arkadaş başlarından geçen olayı anlattılar.

Konu üzerinde yaptıkları açıklamada “Atatürk ümüze yapılan bu saygısızlığa bir anlam veremiyoruz. Nasıl bir zihniyet ,nasıl bir vicdansızlık ülkemizin kurucusuna karşı böyle bir düşmanlık içerisinde hareket eder. Büstü çamurdan temizleyip insanların utanması için yolun kenarına yüksekçe bir yere koyduk. İlgililerin bu durumla haber siteniz vasıtasıyla ilgilenmesini rica ediyoruz.Bir an önce bu saygısızlığı yapan suçluların bulunmasını istiyoruz” dediler.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!