Araç muayenede randevu oyunu

featured

Adına ne diyeceksiz deyin. Dolandırıcılık, sahtekarlık uyanıklık Bir taraftan vatandaşın kandırılmasına üzülüyorum diğer taraftan bu yöntemlerin düşünülebiliyor olmasına şaşırıyorum.

Yola çıkıp yaptığım araştırmaya göre araç muayene işinde bazı uyanıklar vatandaştan haksız yere para kapmak için ilginç bir yöntem uyguluyor. İnternette başta Google olmak üzere arama motorlarına girip “Araç muayene randevu” yazdığınızda karşınıza çıkan internet sitelerinin aslında araç muayene işini üstlenen şirketle hiçbir ilgisi yok.

Türkiye’de araç muayenesini yapmaya yetkili tek şirket TÜVTÜRK. Ancak bazı internet siteleri üstelik web adresini bu şirketin adını da dahil ederek vatandaşa muayene randevusu verdiğini belirtiyor. Bu internet sitelerinin bir bölümü sizden plaka, ruhsat no, adres gibi kritik bilgileri talep edip, bir bölümü ise doğrudan 0800’lü numaraları aramanızı istiyor.

Tanıtımlarında randevunun ücretsiz olduğunu belirtmelerine rağmen 0800’lü numaraları aradığınızda aslında bu şirketlere paranızı da kaptırmaya başlıyorsunuz. Çünkü aradığınız bu numaralar ücretli. Üstelik dakikası 25 TL gibi yüksek bir ücretle karşı karşıya kalıyorsunuz.

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın denetiminde ülkemizde periyodik araç muayene hizmeti vermeye yetkili tek kuruluş olarak, araç muayene hizmeti randevularını www.tuvturk.com.tr internet sitemizden ve 0 850 222 88 88 numaralı çağrı merkezimizden 2009 yılından itibaren ücretsiz olarak vermekteyiz.

Zaman zaman bizim dışımızda farklı kişi ve kurumların, kurdukları yanıltıcı internet siteleriyle herkese açık olan resmi internet sayfamızdaki bilgileri kullanarak araç sahiplerinden randevu hizmeti için ücret talep ettiğini, bu çalışmalarını da internet reklamları ile duyurduklarını gözlemlemekteyiz.

Kurumumuz bu sitelerle ilgili geçmiş dönemlerde olduğu gibi TÜVTÜRK ismini kullanarak vatandaşlarımızın mağdur olmasına ve yanlış yönlendirilmesine sebep kişi ve kuruluşlara karşı yürüttüğü yasal yaptırımlara devam edecektir.”

TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları’nın cevabı böyle. Anlaşılan TüvTürk’ün bu sahtekarlığa karşı daha sıkı mücadele etmesi gerekiyor. Vatandaşların da araç muayene randevusu alacağım diye parasını kaptırmamak için daha dikkatli olması şart.

Hayrettin SABIRLI
Bozüyük Tüketici Hakları Derneği Başkanı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!