Yurt dışında en popüler iş bulma siteleri

featured

Kariyerine yurt dışında devam etmek isteyenler, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere ABD ve Kanada gibi ülkeleri tercih ediyor. Üstelik bu ülkelerde çalışmanın yanında staj yapma imkanları da bulunuyor. Peki bu ve daha pek çok ülkede yer alan iş ve staj ilanlarını nasıl takip edebiliriz ve hayalimizdeki işi nasıl bulabiliriz?
Indeed.com
Türkiye’de de son yıllarda çok kullanılan sitelerin başında olan Indeed.com ile çalışmak istediğiniz ülkelerdeki açık iş ilanlarını bulabiliyorsunuz. İster iş ilanının yer aldığı orijinal siteden ister Indeed üzerinden CV’nizi şirketin açık pozisyonuna gönderebiliyorsunuz. Üstelik gerekli düzenlemeleri yaptığınız zaman, iş alarmı kurabiliyor ve aradığınız işlerde ilan olması durumunda e-mail ile bildirim alabiliyorsunuz. Bunun yanında işveren, başvurunuzu görüntülediğinde de Indeed size bildirim gönderiyor.
Jobspotting
Belirlediğiniz başlıklar ve anahtar kelimeler ile iş arama alanınızı daraltabilir ve dünyanın her yerinde mevcut iş ilanlarına bu siteden ulaşabilirsiniz. Detaylı arama seçenekleri sayesinde iş ararken zaman da kaybetmiyorsunuz.
Career Building
Bu site üzerinde Avrupa’nın en çok tercih edilen şirketlerinde yer alan ilanları hemen görüntüleyebiliyorsunuz. Ayrıca sitede yer alan blog yazıları sayesinde iş arayanlara profesyoneller tarafından sunulan tavsiyeleri de okuma şansınız var.
Linkedin.com
Dünyanın en önemli insan kaynakları sitesi haline gelen Linkedin.com, uluslararası alanda iş bulma şansınızın en yüksek olduğu sitelerden biri. Çünkü kurumsallık adına pek çok firma bu site üzerinde paylaşımlarda bulunuyor. Ayrıca profilinizi kimlerin görüntülediğini, size uygun ilanları ve benzer işleri görüntüleyebiliyor, şirket sahipleri ve çalışanları ile direkt bağlantı kurabiliyorsunuz.
Monster.com
Bu site üzerinden iş başvurusu yaparken, iş hakkındaki yorumların da yer aldığı bölümleri okuyabilir ve şirketin sağladığı çalışma şartlarını görüntüleyebilirsiniz. Site, Avrupa’nın en çok tercih edilen iş arama sitelerinden biri.
Dice.com
Teknoloji alanında çalışmak isteyen kişilerin en uğrak noktalarından biri olan Dice.com’da Avrupa’da ve dünyada binlerce iş ilanına kolayca ulaşabiliyorsunuz.
Mediabistro.com
Gerek geleneksel gerek dijital medya alanında yer alan tüm ilanlara buradan direkt olarak erişim sağlayabilirsiniz. Bu sayede hayalinizdeki işe kolayca ulaşma şansı da sizlerin oluyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!