Yeşilkent Mahallesi konağına kavuşuyor

featured

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın “9 Mahalle’ye 9 Mahalle Konağı” projesi kapsamında Yeşilkent Mahalle’sine yapılacak olan Mahalle Konağının temel atma töreni Bilecik AK Parti Milletvekili Selim Yağcı’nın teşrifleri ve yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Yeşilkent Mahallesi’nde Metin Tavman Caddesi ile 1036 Sokak arasında kalan alana yapılacak olan Mahalle Konağı’nın temel atma törenine Bilecik AK Parti Milletvekili Selim Yağcı, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve eşi Emine Bakıcı, Dodurga Belde Belediye Başkanı Selim Tuna, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, AK Parti İlçe Başkanı Hüsnü Ersoy, Bozüyük Büyük Birlik Partisi Başkanı Fatih Değirmencioğlu ve ilçe teşkilatı, AK Parti’nin çeşitli kademelerinde yer alan yöneticiler, kadın ve gençlik teşkilatları, yeni dönem belediye ve il genel meclisi adayları, başkan yardımcıları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve mahalle sakinleri katıldı.

HAYATİ ÇİL “FATİH BAŞKAN HER DİLEDİĞİMİZİ YERİNE GETİRDİ”

Havanın soğuk olmasına rağmen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği temel atma töreninde konuşan Mahalle Muhtarı Hayati Çil törene katılan herkese teşekkür ederek mahalle konağının hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu. Konuşmasında Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’dan övgüyle bahseden Muhtar Çil, Yeşilkent Mahallesi’ne Başkan Bakıcı’dan önceki dönemlerde tek bir çivi bile çaktıramadığını ifade ederek: “ Yeşilkent Mahallesi, 2009 yerel seçimlerinde Yediler Mahallesinden ayrılarak mahalle ünvanını aldı. Fakat Başkanımız Fatih Bakıcı vekil başkan olana kadar bir tek çivi çaktıramadım. Başkanımız Fatih bey asil başkan olduktan sonra 7/24 bize her zaman yakın oldu. Her dilediğimizi yerine getirdi. Kendisine tüm mahallem adına ayrıca teşekkür ediyorum. Mahallemizle ilgili istişarelerde bulunarak hep beraber karar aldık. Her dediğini de zamanında yaptı. Bozüyük büyüyen bir kent. Bizim mahalle konağımız biraz geç kaldı ama daha iyi olacağına inanıyorum. Tüm belediye ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

VATANDAŞIMIZ EN İYİ HİZMETİ ALSIN DİYE

Mahalle Muhtarı Hayati Çil’in ardından konuşan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı 9 mahalleye ‘Mahalle Konağı’ sözü verdiklerini, bugün de 8. Mahalle Konağının temelinin atıldığını belirterek yapılacak mahalle konağı ile ilgili bilgiler verdi. Başkan Bakıcı Yeşilkent Mahalle Konağı ile ilgili olarak konağın temelinin 650 metrekare, üst katın 400 metrekareden oluşacağını, toplamda 1063 metrekare olarak hizmet vereceğini belirterek “Burada yapılan istişareler sayesinde vatandaşımızın bizden talep ettiği gibi bir projeye imza attık. Özellikle vatandaşımızın ve muhtarımızın talepleri doğrultusunda 300 metrekarelik bir alan alış veriş merkezine verilmek üzere dizayn edildi. Ayrıca mahalle muhtar odası, spor salonu, öğrenciler için eğitim odası, üst katında düğün salonu olacak. Konağımızın maliyeti 3,5 milyon TL’dir.’ dedi.


‘Vatandaşımız en iyi hizmeti alsın diye bütün projeleri hassasiyetle inceleyerek kullanıma sunuyoruz’ diyen Başkan Bakıcı, 2013 yılında başkan vekili olarak göreve geldiğinde Yeşilkent’in ‘Yeşilköy’ olarak adlandırıldığını söyledi. Başkan Bakıcı şöyle konuştu: ‘Bizim dönemimizde Yeşilkent’e ilk olarak 42 bin m2’lik bir yeşil alan çalışması yapıldı. Herkesin söz verdiği ama sadece bizim hayata geçirdiğimiz bir üniversite. Kent Ormanı ve Amatör Spor Kulüplerinin maç yaptığı sentetik saha. Tenis kortuyla beraber bizlerden talep edilen iki tane klimalı durağımızla hizmetleri mahallemizle buluşturduk.

Biz halka hizmet etmenin Hak’ka hizmet etmek olduğunu iyi bilen birisi olarak bu memleketin her mahallesine ayrı ayrı hizmetlerimizi sunuyoruz. Olması gereken neyse ‘vatandaşımız en iyi hizmeti almalı’ anlayışıyla bu projeleri hayata geçiriyoruz.” dedi Konuşmasında 5 yılda bir çok hizmeti hayata geçirdiklerini bundan sonraki 5 yılda da Bozüyük’e hizmet etmek istediklerini kaydeden Başkan Bakıcı “Bizlere gelen talepler doğrultusunda Bozüyük’e milletvekilimizin desteği ile bir Kapalı Yüzme Havuzu, Akpınar’daki müzemiz ile 3 adet alt geçit bir tanesi bat-çık ile beraber bu şehrin demiryolu sorununu tamamen ortadan kaldıracağız. Biz birilerinin yaptığı gibi planla mahalle oluşturmuyoruz. Biz buraya kadar gelip hizmeti vatandaşla buluşturuyoruz. Bunun iyi bilinmesi gerekiyor.

Mahallemizde kent ormanına bir tane de hayvan barınağı oluşturacağız. Biz 5 yılda hükümetimizle birlikte bu memlekete ne yapılacaksa hepsini bir bir sıraladık. 160 proje vatandaşımızın kullanımına açıldı. Ama bundan sonra büyük bir gayretle tevazu ve samimiyetle hizmetleri vatandaşlarımızla buluşturacağımıza eminiz. Biz vermiş olduğumuz sözlerin arkasındayız. Ne söz verdiysek hepsini hayata geçireceğiz” dedi. AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı ise: “Şehircilikte yapmış olduğunuz hataları ve boşa geçirdiğiniz zamanları telafi etme şansınız olmaz. Bozüyük’ümüz geriye doğru baktığımızda maalesef iktidardan ayrılarak uzun bir süreyi boş olarak geçirdi. O geçen sürenin telafisi için bugün Fatih Bey ile hep birlikte 2 kat çalışıyoruz. O mesafeyi kapatma gayretindeyiz” dedi. Bozüyük’ün AK belediyecilik anlayışıyla yaklaşık 6,5 yıldır değiştiğini kaydeden Milletvekili Yağcı; “Şimdi bu yıllar biraz çıraklık, biraz kalfalık dönemiyle geçti ama inşallah Fatih Bey’e yetki verdiğiniz takdirde ustalık dönemine geçişi tamamlanacak ve bizimde hem devlet hem de siyasi tecrübelerimizle birlikte Bozüyük daha da güzelleşecek. Bozüyük Bilecik’in kalbidir. Bilecik beyin ise Bozüyük kalptir. Bozüyük’ün kalbinin atışı şehrimizin canlılığının en büyük göstergesidir. Onun için el ele vererek mahallemizin şehrimizin kapasitesini arttırmak için her şeyi hep birlikte yapacağız. Bizler bazıları gibi vaatlerde bulunmuyoruz. Bizler gördüğünüz gibi icraatlarla ortadayız. Bizler hemşerilerimize en kaliteli en ucuz hizmeti nasıl sunabiliriz onun derdindeyiz. Ne güzel 9 mahallemizin 7’sinin mahalle konağı var. Son 2’sinin de inşallah yapımını gerçekleştireceğiz. Her mahallede konak olması gelecekteki merkezlerinin bu konaklar olması anlamına geliyor” dedi. Konuşmaların ardından hep birlikte yapılan dualar eşliğinde protokol üyeleri tarafından butona basılarak temel atıldı. Temel atma töreninin ardından misafirlere Bozüyük Belediyesi tarafından pilav ayran ikramı yapılırken çocuklara da rüzgar gülü hediye edildi. Milletvekili Yağcı, Başkan Bakıcı ve beraberindekiler törenin ardından Yeşilkent Kıraathanesine geçerek partililer, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Burada sıcak çay içerek ısınan Başkan Bakıcı ve beraberindekiler Milletvekili Yağcı ile bir süre sohbet ettiler.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!