Yaşlı kadın Kılıçtaroğlu’na hayat pahalılığından dert yandı

featured

Kılıçdaroğlu’na bir mobilyacı esnaf, geçen yıla göre sunta fiyatlarının 7 kat arttığını belirterek, “7 misli zam yaptılar… Bize söylenilen şu anda yurtdışına veriliyor. Yurtiçine gelecek sıra” dedi.

YAŞLI KADIN PAHALILIKTAN DERT YANDI
Kılıçdaroğlu esnafın sorularını dinlerken karşılaştığı yaşlı bir kadın, alışverişe gittiğini belirterek, elindeki cüzdanı ve alışveriş poşetini gösterdi ve “Bu doluysa bu dolar. Bu yarım boşsa bu yarım dolar” dedi. Kadın, 150 lira parası olduğunu söyledi.

Kadın, “20 senedir bunun kahrını çekiyoruz. 20 senedir ne yaptığını siz biliyorsunuz. Artık gömün şunu” dedi. Kılıçdaroğlu, kadına “Gömeceğim, gömeceğim. Meraklanma” diyerek tebessüm etti. Kadın, “Oyumuzu verirsek aşağı düşer” diye ekledi. Kılıçdaroğlu da “Zaten bu iş oyla olacak” dedi.

Alışverişe giden başka bir kadın da 200 lira ile çantalarını dolduramadıklarını dile getirerek, “200 lira vardı, çantayı dolduramadık. EYT çıksın istiyoruz. Eşim emekli bir sürü vergi kesiliyor. Elimize maaş geçmiyor. Şikayetlerimizi sizden başka dinleyen yok” diye konuştu.

Yaşlı kadın ise araya girerek, “Ancak sarayda oturmasını biliyor. Televizyonlara çıkıyor arada bir. Şimdi de fakirlik diyor, şeylik yok diyor. Nasıl fakirlik yok. Allah’ım yarabbi. Öğrenciler yatıyor. Yok, Gezi olaylarından şeylermiş… Gez bakalım içlerine, gir içlerine. Sor, ne yapıyorsunuz, ne ediyorsunuz” diye tepkisini sürdürdü.

“MALULEN EMEKLİ YAPMADILAR”
Eskiden kamyon şoförlüğü yaptığını ve geçirdiği kaza sonrası ayağını kaybettiğini dile getiren bir tatlıcı ise kendisine engelli maaşı bağlanmamasından şikayet etti.

Tatlıcı, “1180 lira sakatlık maaşım var. Kazadan sonra hanım da girdi işe. Bir de tatlı satıyorum. 1180 lira para ile hanım da asgari ücret alıyor. Geçinmeye çalışıyorum. Raporlarım heyetlere gitti. Şey oluyormuş, ben malulen emekli olamıyormuşum. Sigortam da yettiği halde emekli yapmıyorlar” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’na başka bir yaşlı kadın da 150 liraya ancak pazar alışverişini yapabildiğini anlatarak, cüzdanının içini gösterdi. Kadının cüzdanında para olmadığını gören Kılıçdaroğlu, “Para kalmamış” dedi. Kadın, “Yeter, ne yapalım” diye cevap verdi. Kadın pazarın pahalı olduğuna dikkat çekti.

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!