Yaşlı kadın 170 bin TL’sını dolandırıcılara kaptırdı

featured

Alınan bilgiye göre, Bozüyük’te yaşayan M.K. (75) isimli yaşlı kadına ulaşan telefon dolandırıcısı, kendisini polis olarak tanıtıp, M.K. (75) ‘in parmak izinin bir suç yerinde kullanıldığını ve bu durumun halledilmesi için de verilen hesap numarasına para aktarmasını söyledi.

Dolandırıcılara inanan yaşlı kadın, kendisine gönderilen farklı bankalardaki hesaplara ayrı ayrı toplamda 170 bin TL parayı aktardı.

Bozüyük’teki bir banka şubesindeki uyanık görevlinin yaşlı kadının durumundan şüphelenmesi üzerine banka görevlisi durumu Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğüne bildirdi.

İvedilikle harekete geçen Bozüyük Asayiş Büro Amirliği ekipleri kısa sürede banka önündeki yaşlı kadına ulaşarak durumu öğrendiler.

Durumu öğrenen Bozüyük Asayiş Büro Amirliği ekipleri, paranın aktarıldığı hesabın yer aldığı banka şubesi ile irtibata geçti.

Banka hesabının yer aldığı Edirne Uzunköprü Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile de irtibata geçen Bozüyük Asayiş Büro Amirliği ekipleri şüphelinin Uzunköprü’de bankaya para çekmeye geldiği esnasında yakalanmasını sağladı.

Dolandırıcının gözaltına alındığı ve olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi. Şüphelinin banka hesaplarına yatan parayı çekemediği, Paribu isimli para alım satım sistemine parayı aktardığı kaydedildi.

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!