TEMA, Cengiz Holding’in bağışını reddetti

featured

Türkiye’de orman yangınlarının etkili olmasıyla birlikte TEMA Vakfı bir fidan bağışı kampanyası başlattı. Geçen hafta başlatılan kampanyaya çok sayıda vatandaş destek oldu.

DW Türkçe’nin haberine göre, bireysel bağışların yanında kurumsal bağışlar da alındı ancak TEMA tarafından bazı şirketlerin bağışları geri çevrildi.

Bunların içinde çok sayıda kamu ihalesi alan ve çevreye zarar verdiği gerekçesiyle eleştirilen Cengiz Holding de bulunduğu öğrenildi.

TEMA’nın iade ettiği tutar, 500 bin TL (50 bin fidan için).

Konu hakkındaki soruları yanıtlayan TEMA, bağış kabul edilirken şirketlerin doğaya yaptığı etkinin de dikkate alındığını bildirdi.

Cengiz Holding, sık sık çevre örgütlerinin tepkisini çeken bir şirket. AKP ile yakın ilişkileri sayesinde dünyanın en çok kamu ihalesi alan inşaat şirketleri arasında yer alan Cengiz İnşaat, son olarak İkizdere’deki İşkencidere vadisinde yamak istediği taş ocağı ile gündeme gelmişti. İkizdereliler, günlerce Cengiz Holding’in çalışmalarına direnmişti.

CENGİZ HOLDİNG: KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ

Cengiz Holding ise TEMA’nın bağış reddiyle ilgili bir açıklama yaptı. “Bizim de bu yangın nedeniyle içimiz yanıyor” denilen açıklamada, TEMA’nın bağış konusunda yaptığı açıklama kamuoyunun takdirine bırakıldı.

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!