Yaşar Tüzün, Bilecik ve Bozüyük Belediyelerinin TYP sorununu Meclise taşıdı

featured

Vekil Tüzün, Meclis’te yaptığı konuşmasında yerel seçimler sonrasında Bilecik ve Bozüyük Belediyesi’nin İŞKUR’dan talep etmiş olduğu TYP isteklerinin onaylanmadığını söylerken AKP’li diğer ilçe belediyelerinin TYP isteklerinin anında onaylandığını belirtti.

AKP’li belediyelerin TYP istekleri anında onaylandı, CHP’li Bilecik ve Bozüyük Belediyesi’nin maalesef onaylanmadı

Milletvekili Yaşar Tüzün, Genel Kurul’da Bilecik ve Bozüyük İlçe Belediyelerinin TYP sorununa ilişkin yaptığı konuşmada CHP’li Belediyeler ile AKP’li Belediyeler arasında bu noktada ayrımcılık yapıldığını aktararak, “il belediyelerinin en büyük sorunlarından bir tanesi İller Bankası katkı payı ile merkeze bağlı nüfusuna göre yapılan yardımlardır. Bu yaz aylarında nüfus artışı gösteren illerin katkı paylarının arttırılması gerçekten doğru olacaktır. Ülkemizin bir çok yerinde bu sıkıntıların yaşandığını biliyoruz, sıkıntılarla karşı karşıya kalan Belediye Başkanlarımız var, çok kısa bir süre önce yerel seçim yaptık, Mahalli İdareler seçimi gerçekleştirdik benim seçim bölgem olan Bilecik ilinde başta il belediye başkanlığını kazandık, ilçe belediye başkanlıklarını kazandık. Yapılan uygulamaların ne kadar yanlış olduğunu kısaca anlatmak istiyorum.

Biliyorsunuz TYP dediğimiz ödenek talebi, yani ‘Toplum Yararına Program.’ Bu İŞKUR tarafından çalıştırılan işçilerin yaptığı ödeneklerle ilgili, bakınız 11 Belediyesi olan bir ilin milletvekiliyim, AKP’li ilçe belediye başkanlarının TYP’den istediği yani,‘Toplum Yararına Programla’ ilgili istediği işçi kontenjanı sayısı anında yerine getirildi. Cumhuriyet Halk Partili olan Bilecik Belediye Başkanlığı’nın 130 olan kontenjan sayısı maalesef İŞKUR tarafından onaylanmadı. Yine aynı şekilde Bozüyük’te Belediye tarafından İŞKUR’dan istenilen TYP sayısı onaylanmıyor” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!